Szabályosan közlekedő motoros utasának halálát okozta

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki tavaly augusztusban Mórahalom és Ásotthalom között, gépkocsijával elütött egy szabályosan közlekedő motorost és mögötte utazó feleségét – közölte honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott lakott területen kívül, 2018. augusztus 14. napján, reggel 6 órakor, autóval közlekedett egy mellékúton. Sebességét azonban egy erősen jobbra ívelő kanyarban rosszul választotta meg, 90 km/h-s sebességgel próbálta meg bevenni azt. Emiatt járművének bal hátsó kereke átment a záróvonalon, majd a gépkocsi jobb eleje visszaperdült a jobb oldali, füves útpadkáról. A vádlott elvesztette uralmát a jármű felett, mely ezután teljesen átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy 4 tagú motoroskonvoj utolsó tagjának.

A szabályosan közlekedő motoros és felesége az ütközés erejétől átrepültek a személygépkocsi felett. A motor vezetőjének 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, mögötte utazó felesége azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen életét vesztette.

A Szegedi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a vádlottal szemben, akinek járművezetői engedélyét a nyomozó hatóság a helyszínen bevonta.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább »

Jakab: a szabadságharcosnál tele lett a gatya

Úgy rögzítette az üzemanyagárat 480 forinton, hogy egy újjal nem nyúlt az adókhoz. A szabadságharcosnál tele lett a gatya. Kell a pénz, kell az adó,  hogy legyen miből kifizetni a 13.havi nyugdíjat – reagált a Jobbik elnöke a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Átvette díszpolgári címét Martonosi György

A múlt héten méltó körülmények között adták át Dr. Martonosi Györgynek a „Maroslele Díszpolgára” címet, valamint Gazdag Istvánnak a „Maroslele Községért” címet. Kitüntetésükről a képviselő-testület még szeptemberben döntött. Az elismeréseket a Lelei Napok keretein belül szerették volna átadni, de sajnos azon nem tudtak részt venni.

Tovább olvasom »