Szájmaszk és másfél méter nincs, de legalább szépül a város

Azt nehezen feltételezhetjük, hogy a makói fideszes képviselők közös háztartásban élnek, éppen ezért furcsák azok a fotók, ahol maszk nélkül, egymás mellett állnak. Egyébként zöldítési, környezetvédelmi programba kezdtek, így például magassarkúban és kosztümben mentek makkot vetni a Maros-partra.

,,Nagyot léptünk a jövő nemzedékének védelme érdekében, hiszen a Maros-parti erdőterületen mintegy 1.800 kilogramm makkot vetettünk el. Helyi szinten az egyik legköltséghatékonyabb ötletet valósítjuk meg: elvetettünk 18 mázsa tölgyfa-magot, 2-3 évig gondozzuk a kikelő növényeket, ezután a város különböző pontjain ültethetünk általunk előnevelt facsemetéket”számolt be róla közösségi oldalán Csermák Szilvia, fideszes önkormányzati képviselő kedden.

A közzétett fényképeken csak kesztyűt visel, akárcsak Farkas Éva Erzsébet polgármester, Botlik Anita és Székely Ildikó fideszes képviselők, szájmaszkot nem és elég közel állnak egymáshoz (fenti, kiemelt képen.) Nem csak itt, hanem a Petőfi parkban is hasonlóan mutatnak példát: Csermák Szilvia szájmaszk nélkül állt össze a város kertészeivel egy csoportképre.

A Hédervári utca felújítását is hasonló módon tekintette meg Farkas Éva Erzsébet, Botlik Anita és Mágori András:

(Érdekesség, hogy a Föld napján, április 22-én még maszkban és kesztyűben ültetett fát a városháza előtt a polgármester, Botlik Anita és Varga Ferenc. Az április 24-i virágültetésen szintén maszkban és kesztyűben volt Székely Ildikó és Csermák Szilvia.)

A fentiek tükrében különös, hogy maga Farkas Éva Erzsébet polgármester közölte mai tájékoztatóján, hogy továbbra is tartani kell a nem egy háztartásban élők között a másfél méteres távolságot.

Müller Cecília tisztifőorvos ugyancsak ma beszélt arról, hogy ahol többen vannak, például a piacon, ott tartsák meg a vásárlók a kellő távolságot, illetve ha lehetséges, viseljenek maszkot. Ismeretes, a május 4-től érvénybe lépő enyhítések mellett a szociális érintkezést továbbra is a lehető legkisebb mértékűre kell korlátozni, ügyelni kell a távolságtartásra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink