Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Az iskola tavasszal kapott 140 darab cseresznyefa csemetét. Eldöntötték, hogy mivel szeptembertől ünnepli az iskola a 140 éves fennállását és pont ennyi fát kaptak, felajánlják közintézményeknek, iskoláknak, óvodáknak, polgármesteri hivataloknak. – Most érkeznek meg a visszajelzések, ez a maroslelei az első alkalom. A héten még négy esemény lesz: Apátfalván, Csanádpalotán, Klárafalván és Szegeden – fejtette ki a sajtónak ma délelőtt Horváth Zoltán. A Galamb iskola igazgatója hozzátette, cseresznye virágzása Magyarországon is a tavasz visszavonhatatlan jelét hordozza magában, a megújulás, a szeretet, az újrakezdés szimbóluma.

Elmondta, ez egy beiskolázási tevékenység is, hogy megismerjék az iskolát a gyerekek. Horváth Zoltán úgy véli, akik mezőgazdasággal szeretnének foglalkozni, azok az ország egyik legjobb mezőgépész, kertészeti iskolájába járhatnak és csak Makóig kell menniük.

A jövőt ültetjük, a jövőt építjük. Köszönjük az iskola felajánlását. A gyerekekkel együtt ültettük el. Fontosnak tartottuk őket is belevonni, a környezettudatosságra nevelés egyik alapja, hogy ne pusztítsunk, hanem építsünk – fogalmazott Drimba Tibor polgármester.

Tavaly a Continental ajánlott fel facsemetét Maroslelének, ami szintén az óvoda udvarára került. Az intézmény ún. zöld óvoda, ezt szeretnék tovább vinni a jövőben is.

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola korábban zöldség- és gyümölcspalántákat is vitt a környező településekre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »