📺 Szegvári Ernőné független képviselőjelöltként elindult Kiszomboron

A hat képviselői mandátumra 17 jelölt indult Kiszomboron, köztük sok új arc van, illetve olyanok, akik a jelenlegi testületnek nem tagjai. Nagy meglepetés, hogy a falut 18 évig vezető polgármester, Szegvári Ernőné is a képviselőjelöltek között van. (Fotó: archív.)

Mint az ismert, néhány hónappal a 2019-es választást követően váratlanul lemondott Szegvári Ernőné polgármester. Most, négy évvel később úgy döntött, képviselőjelöltként indul, erről beszámolt az oldalán is. Azt írta: szeretné a hosszú évek alatt megszerzett tapasztalatával, tudásával segíteni Kiszombor további fejlődését. Továbbá szeretné, ha a településen nem a megosztottság és az ellentétek, hanem a közös munka és az együttműködés dominálna.

Rajta kívül képviselőjelölt Kőszegi Csaba, Csanádi Ferenc, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor, Orincsai Roland, Schererné Gábor Zsuzsanna, Szilágyi Krisztina, Furujás János, Börcsökné Balázs Márta, Balázsné Makra Hajnalka, Szekeres Krisztián, Martonosi Szabolcs, Nógrádiné Vigh Krisztina, Nagy Máté, Sas Zsolt, Tóthné Kádár Gabriela Éva (mindannyian függetlenek).

A 17 jelölt közül 6 szerez mandátumot, a polgármesterjelöltek száma már kevesebb. Csanádi Ferenc ott is megméretteti magát, ellenfele pedig az a Szirbik Imre, aki megnyerte a 2020-as időközi választást és azóta is vezeti a települést. Ő a 2019-es őszi választáson a Fidesz jelöltjeként került be a képviselő-testületbe, de 2020-ban mégis függetlenként indult, úgy, hogy a makói Fidesz alelnöke volt.

A Facebookon indult egy nem hivatalos oldal, ahol választási információkat osztanak meg Kiszomborról. Ide feltöltöttek már három bemutatkozó videót, ezekben Nagy Mátéről, Endrész Erzsébetről és Balázs Tiborról tudhatunk meg többet:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink