Szemből is behajthatnának az egyirányú utcákba

[ad 1]

Zeitler Ádám (Jobbik) önkormányzati képviselő azt javasolja, hogy más városok példájából kiindulva Makón is teremtsék meg a lehetőset arra, hogy az egyirányú utcákba a kerékpárosok behajthassanak szemből, amennyiben biztonságosan megoldható lenne.

Makó hagyományosan kerékpárosbarát település, több díjat is nyert az elmúlt években, ám egy, a kétkerekűek szerelmeseit érintő intézkedés még nem történt meg. Több városban bevett gyakorlat, hogy az egyirányú- és a mindkét irányból behajtani tilos utcákban kiegészítő táblákat helyeznek ki, mely alapján a biciklisek szabályosan tekerhetnek ott.

Zeitler Ádám települési képviselő írásbeli javaslatot adott be, hogy ez a megoldás megszülethessen Makón; kéri, hogy vizsgálják ki a lehetőségét.

Természetesen a kiegészítő táblák kihelyezésének feltétele, hogy a közlekedés biztonságos maradjon.

(fotó: Internet)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A természetvédők szerint a makói palagáz kitermelése tönkretenné az Alföld vízkincseit

A nem-hagyományos földgáz, palagáz feltárása és kitermelése végzetes hatással lehet az Alföld vízellátására. Az energiafüggetlenség növeléséhez a teljes hazai fosszilisenergia függőség csökkentése szükséges, ehhez az uniós vagy hazai közpénzeket energiatakarékossági – és hatékonysági, továbbá megújuló energiás fejlesztésekre kellene költeni – emlékezteti a hazai döntéshozókat a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ).

Tovább olvasom »

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább olvasom »