Szeptemberre, vagy év végére is csúszhat a Szputnyik EU-s engedélyeztetése

Elmulasztotta benyújtani a Szputnyik V vakcina orosz fejlesztője június 10-i határidőig a tesztadatokat az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA), így a Reuters egy névtelenséget kérő német kormányzati forrásra hivatkozva arról írt, hogy a vakcina jóváhagyása valószínűleg szeptemberig, de lehet, hogy év végéig késlekedni fog.

Portfolio által észrevett cikkben felidézték, korábban arról volt szó, hogy az EMA legkésőbb júniusban jóváhagyhatja az orosz vakcinát.

A hírügynökség másik forrása azt mondta, hogy a Szputnyik V-t fejlesztő intézet azt ígérte, a jövő hét, de legkésőbb június végéig átküldik a tesztadatokat. Ebben az esetben szeptemberre, vagy akár év végére is csúszhat a gyógyszerügynökségi jóváhagyás.

A gazdasági portál számításai szerint a Szputnyik V vakcina uniós engedélyeztetésének csúszása egymillió magyar embert érint, mivel az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyása nélkül az uniós vakcinaútlevélre nem kerül rá az oltás, így a tagállamok dönthetnek arról, beengedik-e korlátozások nélkül azokat, akik orosz oltást kaptak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink