Szerdán dönt a parlamenti bizottság Jakab Péter 10 millió forintos büntetéséről

Szerdán tárgyalja az Országgyűlés Mentelmi bizottsága Jakab Péter közel 10 milliós, egészen pontosan 9,6 millió forintos büntetését, amit a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje azért kapott a fideszes Kövér László házelnöktől, mert a május 17-i ülésnapon ficsúroknak nevezte a kormánypárti politikusokat, köztük magát Kövért is, aki az adófizetők 136 millió forintját költötte el kézzel készülő magyar perzsa szőnyegekre.

A Mentelmi bizottság Jakab Péter fellebbezését fogja tárgyalni, de annak helyt technikai okokból nem fog tudni adni, ugyanis a 3 kormánypárti és 3 ellenzéki tag szavazategyenlősége esetén is automatikus elutasítás következik. Ezt követően Jakab az Országgyűléshez fordulhat majd, ahol a kétharmados többségen fog múlni, hogy helyben hagyják-e a büntetést.

Pontosan ez történt a tavaly novemberi, 4,4 millió forintos büntetésekor is, a Jobbik elnökének a fideszes parlamenti többség nem kegyelmezett.

„Megkérdezem majd a fideszes ficsúrokat, hogy ha nekem 10 milliós büntetés a jussom, akkor vajon mennyi büntetés jár a szavazóinkat moslékozó, prolizó, az országot kifosztó rongyrázó fideszeseknek?”

– tette fel a kérdést erről szóló Facebook-posztjában Jakab Péter, nem is alaptalanul, ugyanis sértő bekiabálásaikkal a kormánypárti képviselők is gyakran megsértik a házszabályt, sőt maga Kövér László is rendszeresen tesz az Országgyűlés méltóságát súlyosan sértő kijelentéseket az ellenzék padsorai felé.

Sokan vagytok mögöttem, nem hátrálunk. Csak az igazat! – jelentette ki a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, miközben a párt a büntetések után gyűjtést indított.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »