📺 Szijjártó Péter a német multik lojalitásáról beszél

Miközben a Continental makói gyárából folyamatosak az elbocsátások.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter audis-kézfogós Facebook-videóban számolt be többek között arról, milyen lojálisak a német autógyárak Magyarországgal, és hogy a kormány támogatásával 20 ezer munkahelyet sikerült megmenteniük, miután Baden-Württemberg tartományban találkozott iparági szereplőkkel.

Szijjártó miniszter kitűnő ütemérzékét mi sem bizonyítja jobban, minthogy ezt épp azzal párhuzamosan sikerült előadnia, hogy a makói Continental gyárból százával bocsátják el a munkásokat.

Noha az igazságérzetünket némiképp kielégítheti, hogy a német multi visszafizeti az állami támogatás egy részét, ez a kirúgott munkásokon jottányit sem fog segíteni. Ahogy azt is megmutatják a Makón zajló folyamatok: nem lojalitás van itt, hanem kőkemény gazdasági realitás, és noha a kormány igyekszik a német (és más) multik kedvében járni, igenis kerülhet homokszem a gépezetbe.

A Continental felhívta a figyelmet arra, hogy korábban bejelentette a leépítéseket és kijelentette, hogy ha úgy adódik, visszafizeti a támogatások egy részét.

Szijjártó pénteken egyébként a kecskeméti Mercedes-gyárba is elment haknizni, ahol elismételte a kormányzati mantrát, miszerint segélyezés helyett a munkahelyteremtést támogatják, ami voltaképpen azt jelenti, hogy a szükséget szenvedő emberek helyett cégeknek adnak pénzt.

(merce.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink