📺 Szijjártó Péter a német multik lojalitásáról beszél

Miközben a Continental makói gyárából folyamatosak az elbocsátások.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter audis-kézfogós Facebook-videóban számolt be többek között arról, milyen lojálisak a német autógyárak Magyarországgal, és hogy a kormány támogatásával 20 ezer munkahelyet sikerült megmenteniük, miután Baden-Württemberg tartományban találkozott iparági szereplőkkel.

Szijjártó miniszter kitűnő ütemérzékét mi sem bizonyítja jobban, minthogy ezt épp azzal párhuzamosan sikerült előadnia, hogy a makói Continental gyárból százával bocsátják el a munkásokat.

Noha az igazságérzetünket némiképp kielégítheti, hogy a német multi visszafizeti az állami támogatás egy részét, ez a kirúgott munkásokon jottányit sem fog segíteni. Ahogy azt is megmutatják a Makón zajló folyamatok: nem lojalitás van itt, hanem kőkemény gazdasági realitás, és noha a kormány igyekszik a német (és más) multik kedvében járni, igenis kerülhet homokszem a gépezetbe.

A Continental felhívta a figyelmet arra, hogy korábban bejelentette a leépítéseket és kijelentette, hogy ha úgy adódik, visszafizeti a támogatások egy részét.

Szijjártó pénteken egyébként a kecskeméti Mercedes-gyárba is elment haknizni, ahol elismételte a kormányzati mantrát, miszerint segélyezés helyett a munkahelyteremtést támogatják, ami voltaképpen azt jelenti, hogy a szükséget szenvedő emberek helyett cégeknek adnak pénzt.

(merce.hu nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink