Szobrot kapott Bartók Béla Nagyszentmiklóson

A nagyszentmiklósi polgármesteri hivatal és a Pro Bartók Társaság közös rendezvénnyel tisztelgett Bartók Béla emléke előtt, halálának 70. évfordulója alkalmából. Az ünnepségen Makó is képviseltette magát.

Danut Groza nagyszentmiklós polgármestere nyitotta meg a Városnapi rendezvényt, amely a Makótól 31 kilométerre lévő település egyik legnagyobb kulturális eseménye. Ezen alkalomból posztumusz díszpolgárrá avatták a város leghíresebb szülöttjét, Bartók Bélát, valamint egy, a zeneszerzőről készült szobrot is felavattak a város főterén.

Az eseményen jelen volt Dr. Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese. Az emlékezés virágait Makó város nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester, Szilágyi Réka, a Makói Alapfokú Művészeti Iskola vezetője és Dr. Csikota József, a Magán Zeneiskola karnagy-igazgatója helyezte el.

Ezt követően Nákó Kastély dísztermében ünnepi hangversenyen vettek részt a meghívottak. A városnap három napos ideje alatt koncertekkel és színvonalas rendezvényekkel szórakoztatta az oda látogatókat, köztük Nagyszentmiklós testvérvárosait Németországból, Kazincbarcikáról, Medináról és Makóról.

(fotó: nyugatijelen.com)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink