Szociális alapon alakítanák át a kommunális adó beszedését

Hétfőn az Állomás téren tartott fórumot Zeitler Ádám. Ismertette választási programját, valamint lakossági kérdésként felmerült a kommunális adó megléte. A lokálpatrióta összefogás képviselőjelöltje elárulta, hogy mindenképp átalakításra szorul ez a makói adónem.

– A kommunális adó kérdését már öt éve felvetettem, hogy szükség van-e rá. Az önkormányzatnak mindössze 90-100 millió forintos bevétel, ahhoz képest, hogy iparűzési adóból több mint 1 milliárd forint érkezik be. 100 millió forint pont a fideszes propagandamédia fenntartását fedezi – fogalmazott Zeitler Ádám.

A jelenlévőknek elárulta: a lokálpatrióta összefogás képviselőjelöltjeivel való tárgyalás során abban állapodtak meg, hogy szociális alapon lehetne eltörölni, átalakítani. Míg akik tudják fizetni, az onnan befolyó bevételt el lehetne költeni például a városi területek karbantartására.

A fórumon felmerült, hogy fontos lenne a Maros-parti dülőútakat is elnevezni, hiszen akár a mentő is könnyebben odatalálna. Zeitler Ádám szerint a körzetben infrastruktúrális fejlesztést kell végezni Lesiben, az Állomás teret rehabilitálni kell, fecskelakásokat kell kialakítani, tovább kell fejleszteni a Maros-partot és rendbe kell tenni a csapadékvíz elvezető árkokat, padokat és szemeteseket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink