Tavaly lesöpörte a kormány a Jobbik javaslatát, Orbán most mégis bejelentette a fiatalok adómentességét

A Fidesz akkori döntése óta még egy év sem telt el, és tessék, már saját ötletként tálalták az SZJA-mentességet azzal az apró változtatással, hogy nem a 26 év, hanem a 25 év alattiak kaphatják majd meg.

Az Orbán-kormány évek óta keresi a tökéletes technikát a fiatal generáció megszólítására, ugyanis az elmúlt évek kutatásai szerint a Fidesz valamiért egyre kevésbé találja velük a közös hangot. A 30 év alattiak megnyerésére a párt tavaly év őszétől komoly offenzívába kezdett: például elindították a fiatalos lendülettel elképzelt, de végül nagyot bukott Pesti Tv-t, nagyobb hangsúlyt fektettek a közösségi felületeken való jelenlétre, egy kínosra sikeredett reklámstratégián keresztül az idősödő Origóról is próbálták elhitetni, hogy répagatyába szuszakolva friss lendületet kapott. És akkor még nem beszéltünk a fontos pozíciókba tett laza arcokról, mint Szentkirályi Alexandra, vagy a diplomával még nem rendelkező Rácz Zsófia. Orbánék görcsösen próbálják a fiatalság fejébe szuszakolni, hogy  fideszesnek lenni még mindig nagyon menő és lázadó dolog.

Ennek a stratégiának a következő lépéseként tudható be Orbán Viktor ma reggeli Kossuth Rádióban tett bejelentése, miszerint 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak. Az ötlet nem új keletű, ugyanis

2019-ben a Jobbik Ifjúsági Tagozata felhívta a kormány figyelmét arra, hogy a magyar fiatalok kivándorlását csökkenthetné, ha Magyarországon is eltörölnék a fiatalok SZJA-fizetését. A párt akkor határozati javaslatot nyújtott be ennek kapcsán, amit akkor az Orbán-kormány úgy utasított el, hogy azt egyetlen egy szóval sem indokolták meg.

Az ellenzéki párt 2019. decemberében első körben írásbeli kérdést nyújtott be ,,Terveznek-e bevezetni jövedelemadó-mentességet a 26 éven aluli honfitársaink számára?” címmel, majd később napirend előtti felszólalásban Völner Pál hívta fel a kormány figyelmét az adómentességre, amire Dömötör Csaba válaszában nem reagált.

,,Lengyelországban a kormány, tudják, mit csinált? Egy szempillantás alatt eltörölte a személyi jövedelemadót a fiatal munkavállalóknál, mert azt mondták, hogy ez a pénz jobb helyen van a fiataloknál. Önök meg agyonadóztatják a magyarokat, hogy legyen miből kórházat építeni Kenyában. Meg legyen miből hajózgatni hol az Adrián, hol az űrben. Akinek meg ez nem tetszik, az Soros-bérenc, ugye?”  

A határozati javaslatot a Jobbik 2019. december 12-én nyújtotta be „A fiatalok személyi jövedelemadó-mentességéről” címmel az illetékes Gazdasági bizottságnak, amely 2020. február 17-én Varga Mihály nevében adott elutasító választ. Ezt alább olvashatja:

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Soltész Rezső, magyar énekes, dalszerző, szövegíró, lapkiadó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink