Tavaszra közel kétszer ennyibe kerülhet a vöröshagyma

A hagyma kilónkénti ára akár az 1000 forintot is megközelítheti – hangzott el az ATV híradójában pénteken. A riport szerint egyre kevesebb magyar hagyma van a hazai boltokban és piacokon, a helyüket az import termékek vették át.

Papp József kereskedő szerint a hiány miatt jelenleg 500 forint a hagyma kilója, de ez hamarosan akár 700-800 forint is lehet. Forgács Barna, az Agrárgazdaság Kft. ügyvezetője két tényezővel is magyarázta a drágulást. Az egyik, hogy a tartós vízhiány óriási kieséseket okozott, míg a másik, hogy évente csökken a hagyma vetésterületének nagysága.

Magyarországon mindössze 1300 hektáron termelnek vörös- és lilahagymát, ami töredéke a néhány évtizeddel ezelőtti mennyiségnek

– mondta.

Hazánk jelenleg Ausztriából importálja a hagyma nagy részét, ami silányabb minőségű, de drágább árunak számít. Mindezt tetézi, hogy a kereskedőknek euróban kell fizetni az áruért, amiben a gyenge forint sem segít.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink