Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

A címet annak a személynek, vagy szervezetnek adják, aki valamely jelentős, valamint folyamatosan közösségért végzett tevékenységével általános elismerést szerzett, mely hozzájárult a község jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll. A kitüntetést Hajnal Gábor polgármester és Tóth Imre alpolgármester adták át – számolt be róla a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének honlapja.

A rendszerváltás előtt önszerveződő Közrendvédelmi csoport néven alakult a közösség, majd 1993. december 13–án átalakult, és Földeák Község Önkormányzatának Polgárőr és Vagyonvédelmi Egylete néven folytatta tovább tevékenységét. Az évek során újabb átalakulás következett, 2012. május 31-től Földeák Polgárőr Egyesületként látják el a település közrendjének, és vagyonvédelmének biztosítását.

Tevékenységüket térítésmentesen, teljesen önkéntes alapon, saját szabad idejük terhére végzik. A település minden rendezvényén aktívan részt vesznek a közrend és a közúti forgalom biztonságának megtartása és megtartatása érdekében. Az elmúlt évben 6863 szolgálati órát töltöttek közterületeken. Visszatartottak 6 migránst, 4 fő eltűnésében végeztek kutató munkát, valamint 127 egyéb intézkedést foganatosítottak.

(Fotó: Bartos Zsuzsanna)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »