Titkolja a Szegedi Törvényszék, mennyi sajtóper indult a közpénzből fenntartott helyi kormánysajtó ellen

Megtagadta a törvényszék, hogy válaszoljon az Országszerte Átlátszónak arra, hogy a Fidesz-közeli szegedma.hu-t kiadó Napfénymédia és Marketing Kft., valamint a szintén kormányközeli promenad.hu-t és makohirado.hu-t üzemeltető Csanád Média Kft.-vel és annak jogelődjével szemben 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben eddig mennyi sajtóper indult és milyen eredménnyel – írja a media1.hu.

Az Országszerte Átlátszó beszámolója szerint a bíróság arra hivatkozott, hogy „a gazdasági társaságokkal szemben indított perek száma és azok eredménye személyes adatnak minősül”, így azokról a törvényszék nem nyújthat tájékoztatást.

Mindezt annak ellenére állítja a bíróság, hogy az oldal által megkérdezett jogászok szerint egy gazdasági társaságnak nincs személyes adata, így a kért információkat a bíróságnak ki kell adnia.

Mindez azért különös, mivel a bírósági perek általánosságban véve nyilvánosnak számítanak, sőt ezek eredményeit eddig a törvényszék maga tette közzé. Sőt idén év elején még annak sem volt akadálya, hogy összesített statisztika is megjelenhessen a hazai kormánysajtó által közölt helyreigazításokról, mivel a Fővárosi Törvényszék hajlandó volt adni erre vonatkozó adatokat az érdeklődő újságírók számára.

Innen lehet tudni, hogy megduplázódott egy év alatt a kormánypárti sajtóban a helyreigazítások száma. A kormányközeli orgánumok által elvesztett 109 helyreigazítási perrel szemben alig néhányszor vesztettek bíróságon a kormánytól független médiumok.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

17 éve hunyt el Kállay Ilona (eredeti nevén: Munk Ilona), kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész.

Tovább »

Varga Ferenc: elég volt!

Rekordsebességgel fogadta el a kormány a katásokat ellehetetlenítő törvényjavaslatot, amelyet tegnap a rezsicsökkentés csökkentésével koronázott meg – emlékeztet oldalán a Jobbik Csongrád-Csanád megyei képviselője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A természetvédők szerint a makói palagáz kitermelése tönkretenné az Alföld vízkincseit

A nem-hagyományos földgáz, palagáz feltárása és kitermelése végzetes hatással lehet az Alföld vízellátására. Az energiafüggetlenség növeléséhez a teljes hazai fosszilisenergia függőség csökkentése szükséges, ehhez az uniós vagy hazai közpénzeket energiatakarékossági – és hatékonysági, továbbá megújuló energiás fejlesztésekre kellene költeni – emlékezteti a hazai döntéshozókat a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ).

Tovább olvasom »

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább olvasom »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább olvasom »