ūüďļ Titkos alagutat √©p√≠tene mag√°nak Orb√°n Viktor a Pusk√°s Ar√©n√°ba

Titkos√≠tva akarnak Orb√°n sz√°m√°ra saj√°t alagutat √©p√≠teni a Pusk√°s Stadionba, √©n viszont nem hagyom elsum√°kolni, hanem nyilv√°noss√°gra hozom. Tudom, hogy a k√©tharmad bossz√ļt fog √°llni ez√©rt, de az igazs√°g√©rt minden k√∂vetkezm√©nyt v√°llalok – √≠rja k√∂z√∂ss√©gi oldal√°n Stummer J√°nos.

Az ellenz√©ki orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ vide√≥bejelentkez√©s√©ben kifejtette, v√°llalja a felelŇĎss√©get a korm√°ny √°ltal titkos√≠tott inform√°ci√≥ nyilv√°noss√°gra hozatal√°√©rt, de szerinte, noha val√≥sz√≠nŇĪleg b√≠r√≥s√°g el√© ker√ľl, ezt meg kellett l√©pnie. Egy, a birtok√°ba ker√ľlt dokumentum szerint

az alag√ļt k√∂lts√©ge mintegy 2 milli√°rd forintot tesz ki,

amit ,,sok √©vre titkos√≠tani akartak” – fogalmazott a jobbikos politikus. 

Stummer hozz√°tette, ezt a Nemzetbiztons√°gi Bizotts√°g h√©tfŇĎi √ľl√©s√©n kellett volna j√≥v√°hagyni, amire ŇĎ nem volt hajland√≥. A fideszes bizotts√°gi tagok megszavazt√°k a tervet, √≠gy – mint mondta – m√°s eszk√∂z nem maradt a kez√©ben, csak az, hogy

az √ľgyet a nyilv√°noss√°g el√© t√°rja. 

Arr√≥l is besz√©lt az √°ltala k√∂zz√©tett vide√≥j√°ban, hogy nem adtak magyar√°zatot, hogy erre mi√©rt most √©s mi√©rt ott van sz√ľks√©g:

A d√©lut√°n folyam√°n a Pusk√°s Ar√©na a k√∂z√∂ss√©gi oldal√°n elismerte, hogy val√≥ban √©p√ľl egy ilyen alag√ļt √©s azt is, hogy a tervekrŇĎl nemzetbiztons√°gi szempontok alapj√°n kell d√∂nteni. 

A sportl√©tes√≠tm√©ny viszont “kacs√°nak” titul√°lta a politikus bejelent√©s√©t, de azt elismert√©k, hogy √©p√ľlni fog egy 50 m√©teres VIP-bej√°r√≥.

Mai kacsa: titkos alag√ļt √©p√ľl a Pusk√°sban… Ehhez k√©pest a t√©nyek: A Pusk√°s Ar√©na √ļgy kapott enged√©lyt, hogy f√©l √©v…

K√∂zz√©tette: Pusk√°s Ar√©na ‚Äď 2021. febru√°r 23., kedd

Nem c√°folj√°k a sz√≥ban forg√≥ alag√ļt √©p√≠t√©s√©t, de azt magyar√°zatot adj√°k, hogy a Pusk√°s Ar√©na √ļgy kapott enged√©lyt, hogy f√©l √©v ut√°n fel√ľl kell vizsg√°lni, hogy ‚Äěj√≥l mŇĪk√∂dŇĎ k√∂zleked√©si megold√°s-e, hogy a hazai √©s k√ľlf√∂ldi v√©dett szem√©lyeket a rendes k√∂z√∂ns√©g forgalm√°nak idŇĎnk√©nti akad√°lyoztat√°s√°val, v√°rakoztat√°s√°val sz√°ll√≠tj√°k az Ar√©n√°ba.‚ÄĚ

A bejegyz√©s szerint a fel√ľlvizsg√°lat eredm√©nye a k√∂vetkezŇĎ lett: “jobb megold√°s lenne, ha a v√©dett szem√©lyek, kiemelt vend√©gek, elŇĎad√≥k aut√≥s k√∂zleked√©si √ļtvonala nem keresztezn√© a t√∂bb t√≠zezres k√∂z√∂ns√©g gyalogos √ļtvonal√°t, c√©lszerŇĪ a k√∂zleked√©si utakat fizikailag elk√ľl√∂n√≠teni”. 

A tervezett megold√°s egy mind√∂sszesen 50 m√©ter hossz√ļ aut√≥s alulj√°r√≥

– fogalmaznak a posztban.

,,Ahhoz, hogy a r√∂vid alulj√°r√≥t nemzetbiztons√°gilag kock√°zatmentesen lehessen meg√©p√≠teni, hogy a k√∂z√∂ns√©g √©s a v√©dett szem√©lyek biztons√°ga √©rdek√©ben semmilyen inform√°ci√≥ ‚Äď speci√°lis menek√ľl√©si lehetŇĎs√©gek, t√©rfigyelŇĎk poz√≠ci√≥ja, stb. ‚Äď ne ker√ľlj√∂n illet√©ktelen kezekbe, az Orsz√°ggyŇĪl√©s Nemzetbiztons√°gi Bizotts√°ga j√≥v√°hagyta, hogy a tervez√©si √©s kivitelez√©si munk√°k egy nemzetbiztons√°gilag minŇĎs√≠tett, megh√≠v√°sos, t√∂bbszereplŇĎs versenyeztet√©s keret√©ben legyenek p√°ly√°ztatva” – tett√©k hozz√°, ahogy azt is, a k√∂lts√©gekrŇĎl a p√°ly√°ztat√°s ut√°n az √©p√≠ttetŇĎ k√∂teles besz√°molni az illet√©kes bizotts√°gnak.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretn√©, ha a j√∂vŇĎben is olvashatna ilyeneket?

A Mak√≥i Cs√≠pŇĎs korm√°nyf√ľggetlen h√≠rport√°l. C√©lunk a Mak√≥ √©s t√©rs√©gi val√≥s√°g bemutat√°sa, k√ľzdelem a korrupci√≥ √©s a k√∂z√©leti arrogancia ellen.¬†Nem √°ll m√∂g√∂tt√ľnk milli√°rdos √©s nem vagyunk kit√∂mve k√∂zp√©nzzel sem. √Čppen ez√©rt mŇĪk√∂d√©s√ľnkre az olvas√≥k, az √Ėn√∂k¬†seg√≠ts√©g√©re van sz√ľks√©g√ľnk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOV√ĀBB A R√ČSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©.

Legfrissebb híreink

A nap t√©m√°ja: Tov√°bb szeg√©nyed√ľnk, ŇĎszre v√°rhat√≥ a legdurv√°bb infl√°ci√≥

Az ŇĎszi h√≥napokban tetŇĎzik az infl√°ci√≥, majd ezt k√∂vetŇĎen lassan m√©rs√©klŇĎdik, 2023 v√©g√©n visszat√©r a jegybanki tolerancias√°vba √©s 2024 elsŇĎ f√©l√©v√©ben el√©ri a 3 sz√°zal√©kos jegybanki c√©lt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) √ľgyvezetŇĎ igazgat√≥ja az Infl√°ci√≥s jelent√©st bemutat√≥ online sajt√≥t√°j√©koztat√≥n cs√ľt√∂rt√∂k√∂n.

Tov√°bb ¬Ľ

kapcsolódó cikkeink

A nap t√©m√°ja: Tov√°bb szeg√©nyed√ľnk, ŇĎszre v√°rhat√≥ a legdurv√°bb infl√°ci√≥

Az ŇĎszi h√≥napokban tetŇĎzik az infl√°ci√≥, majd ezt k√∂vetŇĎen lassan m√©rs√©klŇĎdik, 2023 v√©g√©n visszat√©r a jegybanki tolerancias√°vba √©s 2024 elsŇĎ f√©l√©v√©ben el√©ri a 3 sz√°zal√©kos jegybanki c√©lt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) √ľgyvezetŇĎ igazgat√≥ja az Infl√°ci√≥s jelent√©st bemutat√≥ online sajt√≥t√°j√©koztat√≥n cs√ľt√∂rt√∂k√∂n.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ