Több migránst három évre utasítottak ki

[ad 1]

A Szegedi Járásbíróságon az elmúlt héten (február 29. és március 6. között) összesen 264 migráns személy ügyében tartottak gyorsított bírósági tárgyalást.

A határzár tiltott átlépésének bűntette miatt indult büntetőügyekben a bíróság valamennyi esetben büntetőjogi felelősséget megállapító határozatot hozott, és 115 esetben egy évi, 124 esetben két évi, míg 22 esetben három évi Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte a vádlottakat, ezen kívül 3 vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki kiutasítás alkalmazása mellett.

A vádlottak a szerb-magyar államhatáron felállított, Magyarország államhatárának rendje védelmét biztosító létesítmény által védett területre a már mások által korábban megrongált kerítésen kialakított résen keresztül, továbbá a kerítés alatt átbújva, vagy a felett átmászva jöttek be jogosulatlanul.

A vádlottak többségében marokkói, afgán, iráni, szír, pakisztáni és koszovói állampolgárságúnak vallották magukat, de volt, aki etióp, szomáliai, török, szerb, líbiai, albán, iraki és egyiptomi személyi adatokat közölt.

A Szegedi Járásbíróság 2015. szeptember 15. és 2016. március 6. között összesen 2036 migráns személy ügyét bírálta el.

(Szegedi Törvényszék sajtóosztály)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink