Több mint 114 millió forint büntetést szabtak ki a magyar-román határ mentén

A közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járműveket ellenőrzött az Építési és Közlekedési Minisztérium: 114 millió 491 ezer forint bírságot szabtak ki a Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály közúti ellenőrzési akciói során november 12. és 18. között Magyarország román határszakaszán – közölte a tárca.

Azt írták, hogy az ellenőrzés kiemelt célja a közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járművek, továbbá az engedély vagy regisztráció nélkül közlekedő vállalkozások kiszűrése volt.

Az akcióban részt vevő szakemberek összesen 208 jogsértést tártak fel, amelyből 75 esetben a vezetési és pihenőidő, 53 esetben a járművek műszaki állapota, 32 esetben túlsúly/túlméret és 25 esetben az engedélyekkel összefüggő szabályok megsértése miatt intézkedtek, továbbá 12 esetben találtak Adblue manipulációra alkalmas eszközt a járművekben – részletezték.

A jogsértések több mint a felét, 124 esetben román honosságú vállalkozások követték el; a szabálytalanságokat 28 esetben bolgár, 25 esetben török honosságú jogsértők járművében fedezték fel – tették hozzá.

Közölték azt is, hogy a kiszabott 114 millió 491 ezer forint bírságból 105 millió 521 ezer forintot a helyszínen fizették be a szabálytalankodók, míg a fennmaradó összeget visszatartási intézkedéssel biztosítják az ellenőrök.

A közleményben azt írták, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint az intézkedések egyik legfontosabb következménye, hogy a forgalomból kiszedett, közlekedésre alkalmatlan, baleset- és életveszélyes „járművek” már senkit se veszélyeztessenek az utakon.

A tárcavezető a biztonságos közlekedés fenntartása, és az akció tanulságaként további ellenőrzéseket rendelt el – áll a közleményben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »