Több mint 8 millió forint bírságot szabtak ki a rendőrök a veszélyhelyzet vége óta

Több mint nyolcmillió forintnyi helyszíni bírságot szabott ki 312 ember ellen a rendőrség május 4, vagyis járványügyi készültségről szóló kormányrendelet életbe lépése óta – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK). A rendőrség tájékoztatása szerint emellett 771 esetben figyelmeztették a szabályszegőket, 218 alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Érdekes, hogy a rendőrség nem vezet külön statisztikát a különböző szabálysértésekről, így pontosan nem tudni, hogy a 8,32 millió forintos összbírság pontosan milyen tételekből áll össze; de az biztos, hogy a maszk használatának elmaradása a tételek között van.

Egyébként június elején derült ki, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt bevezetett szabálysértések miatt a rendőrség 2020. március 12-től 2020. május 15-ig terjedő időszakban 30.049 fővel szemben 1.173.118.000 forint bírságot szabott ki.

(Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink