Több mint havi 1 millió forint tiszteletdíjat kap Kiss-Rigó László

Több mint egymilliárd forint állami támogatást kapott 2021. októberi megalakulása óta a Magyar Kertörökség Alapítvány (MKA). Kuratóriumában kilencen ülnek, négyen nem vesznek fel tiszteletdíjat, viszont öten, együtt évi 70 milliót kapnak. Közöttük van Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök– írja a 24.hu.

Az alapítvány a lapnak azt közölte, munkájuk azt jelenti, hogy „civil szakmai ernyőszervezetként hazánkban egyedüliként fogja össze és segíti a magyar történeti és történeti értékű kertek fenntartásával és megújításával kapcsolatos kormányzati és civil kezdeményezéseket”.

Az alapítvány a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közzétételi listája szerint 68 millió forint támogatást kapott tőlük ilyen címen: Tokaj-Hegyalja desztináció kertörökségének és kertpotenciáljának stratégiai tárgyú tudományos mű megalkotása és a kapcsolódó előterjesztés előkészítő anyagának elkészítése.

A támogatást adó Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán egyben a Magyar Kertörökség Alapítvány egyik kuratóriumi tagja is.

Az alapítvány egyelőre nem tudott válaszolni arra a kérdésre, mely kerteket érinti a kutatás, mondván, hogy most a felmérés fázisa zajlik. A lap furcsállja ezt, mert szeptember 30-ig el kellene készülnie a tanulmánynak.

A Magyar Kertörökség Alapítvány bérköltsége 2022-ben 188 millió forint volt, a kuratóriumi tagok 70 millió 680 ezer forintot kaptak. A kuratóriumban Guller Zoltán, Kieselbach Tamás Ákos, Herczeg Ágnes és Dévényi Gergely lemondott a tiszteletdíjáról,  Fekete Albert tájépítész, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, Rosivall László Ferenc orvos, Vály Judit Gabriella és Vincze Attila tájépítész  pedig fölveszi.

Egyenlő arányban kapnak tiszteletdíjat, így havi 1 millió 178 ezer forint illeti meg őket fejenként.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vezsenyi László után egy másik JAG-os pedagógusra is rászállt a tankerület

A József Attila Gimnázium új némettanára nagy lelkesedéssel kezdte el a tavalyi tanévet, de a hónap végén azt vette észre, hogy csaknem gyakornoki fizetést kap, noha már 27 úgynevezett „kiszámolt éve” van. Miután három levélben is hasztalan kérte a tankerülettől, hogy az elmaradt pénzeket fizessék ki, segítségért folyamodott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvédeihez.

Tovább olvasom »