Több mint negyedkiló aranyat akart behozni egy román nő Röszkén

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a román állampolgárságú nővel szemben, aki 2020. november 30-ai határátlépésekor nem jelentette be elvámoltatásra három millió forint értékű arany ékszereit – tájékoztat honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a Magyarországra a Röszkei Határátkelőhelyen, egy személygépjármű utasaként belépésre jelentkező nő az eljáró pénzügyőr kérdésére tagadta, hogy bejelentendő vámáruja volna. Az ezt követő tételes vizsgálat során azonban a táskájából 17 arany ékszer – gyűrűk, karkötők, nyakláncok és medálok – valamint egy aranyóra került elő.

A vádlott a tulajdonában lévő ékszerek Magyarországra történő behozatalát nem jelentette be, azokat a vámellenőrzés alól elvonva hozta be az ország, egyúttal az Európai Közösség területére, megszegve az Uniós Vámkódexben foglalt vám-árunyilatkozat benyújtási kötelezettséget.

Ezen magatartásával a vádlott összesen 920.548 Ft vagyoni hátrányt okozott Magyarország, valamint az Európai Közösség költségvetéseinek.

A vádlottat a járási ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink