Több száz ,,eliosos” LED-lámpát cserélnek le Hódmezővásárhelyen

2010-ben Hódmezővásárhely volt az első város, ahol a Miniszterelnök vejéhez kapcsolódó cég ledes közvilágítást alakított ki. A céggel kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatokat indított, de a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. A hódmezővásárhelyi önkormányzat most azt közölte, 410 lámpa nem megfelelően működik, ezeket idén szeptemberig lecserélik.

A ledes közvilágítás kialakítása volt a Miniszterelnök vejéhez kapcsolódó cég referencia munkája 2010-ben. Hódmezővásárhelyen vezették be először, ezt követően kaptak további megbízásokat. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatokat indított, felmerült a gyanú a pénzek nem megfelelő felhasználására. A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, de az OLAF szerint ez nem érvényteleníti a megállapításait és bizonyítékait. Ennek megfelelően később pénzügyi jóvátételt is kérhetnek Magyarországtól, amit a magyar adófizetők fizethetnek vissza.

A világítás átállása után Hódmezővásárhelyen többen is panaszkodtak arra, hogy éjszaka sötétek a város utcái. Kiderült, hogy 410 lámpa nem megfelelően működik. A már alig, vagy egyáltalán nem működő lámpatesteket a tervek szerint több turnusban cserélik ki, elviekben szeptember közepén már mind a 410 kicserélt lámpa megfelelően fog világítani.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »