Több vádlott elismerte bűnösségét a Simonka-perben

Csütörtökön folytatódott Simonka György perének előkészítő tárgyalása. A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt képviselő pere újabb fontos állomásához érkezett, ugyanis a büntetőper több vádlottja is beismerte bűnösségét.

24.hu tudósítása szerint négy vádlott beismerte a bűnösséget, ugyanakkor a bíróság nem fogadta el a beismerést. Két vádlott esetében azért, mert nem volt teljes a beismerés, a másik kettőnél pedig azért, mert az eljárás jelen szakaszában még nem tisztázott minden részlet, továbbá a többi vádlott is vitatta a szavaikat.

Az ügy további négy vádlottja egyezséget kötött az ügyészséggel, őket is csütörtökön hallgatta meg a bíróság. Mindez azt jelenti, hogy az ügy nyolc vádlottja ismerte be teljesen, vagy részben az ügyészség vádjait.

Korábban Simonka György és felesége, valamint az első- és másodrendű vádlott sem ismerte be bűnösségét. Mindannyian vallomást kívánnak tenni az eljárás során, Simonka több mint száz tanú meghallgatását kezdeményezte – írja a 24.hu.

Simonka György szerint a megfélemlítés miatt ismerték el a vádat a társai

Simonka György még csütörtök este közölte az érte aggódókkal a Facebook-oldalán:

“elindultunk haza”.

Ahogy azt eddig is tapasztalhattuk, a kormánypárti politikus továbbra is magabiztos, és megvan a véleménye arról, hogy a 33 vádlott közül miért voltak olyanok, akik az előkészítő tárgyalás alatt beismerő vallomást tettek a Törvényszéken:

“Szerintem a megfélemlítés és nyomásgyakorlás hatására próbáltak elismerni olyan dolgokat, amelyekről fogalmuk sem volt. Bár ez a jelenség mind a mai napig jelen van az életünkben, mégis a törvény szerint most kellett megneveznünk a védelem tanúit. A jelenség tovább folytatódásától tartva, kértük a nevük zártan történő kezelését”.

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor egy fideszes országgyűlési képviselő retteg a NER-ben.

Egyébként Simonka György számára az is kiderült, hogy a négy vádlott már korábban vádalkut kötött az ügyészséggel annak érdekében, hogy végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést kaphasson.

“Véleményem szerint – többek között – azért kötöttek egyezséget és tettek rám terhelő vallomást hazugságokat állítva, hogy a korábbi büntetéseik jogkövetkezményei alól mentesüljenek, ugyanis priuszuk van

– írta.

Üzent Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek és Bod Tamás újságírónak is, akiket tanúként hallgattatott meg a Törvényszék előtt.

“Hogy meglepőnek és mulatságosnak tartják az idézésüket? Azt elhiszem, hogy meglepődtek, de kíváncsi vagyok rá, hogy a végén is mulatozni fognak-e”

– írta.

Persze, azért országgyűlési képviselőként fontos volt megjegyeznie azt is, hogy

a vagyonnyilatkozata a valóságnak megfelelő.

Egyébként Simonka György szerint nincs napirenden, hogy leváltsák választókerületi elnöki posztjáról. Hozzátette, nem beszélt büntetőügyéről Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem pedig a Fidesz vezetésével.

“Nem várok segítséget senkitől, én megelégszem az igazsággal is, ezért jöttünk el a bíróságra és működtünk együtt a hatóságokkal”

– nyilatkozta ezzel kapcsolatban a 24.hu-nak.

Jobbik: Simonka azonnal mondjon le!

A párt szerint a fideszes politikus minden jogosultságát elvesztette a képviselői tisztség betöltésére.

Közleményükben emlékeztetnek: a Fővárosi Törvényszéken Simonka György országgyűlési képviselő büntetőperének előkészítő tárgyalásán az ügy több vádlottja is elismerte bűnösségét, miszerint “részt vettek a Simonka által irányított bűnszervezetben, és elfogadták az ügyészség által indítványozott büntetést” – olvasható Szabó Ervin közleményében.

A jobbikos politikus értékelése szerint a Simonka eddig is méltatlan volt a Békés megyei választópolgárok képviseletére, de a mai naptól minden jogosultságát elvesztette az országgyűlési képviselői tisztség betöltésére.

“Felszólítom a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt Simonka Györgyöt, hogy azonnali hatállyal mondjon le mandátumáról!”

– olvasható a közleményében.

(24.hu/alfahir.hu nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Hitel vagy családi segítség nélkül szinte esélytelen a lakásvásárlás a magyar fiataloknak

A fiataloknak csupán a 37 százaléka képes a lakásvásárlását készpénzből finanszírozni, de ők is feltételezhetően külső tőketámogatás segítségével, esetükben jellemzően a családi háttér jelenti a bankot, ezzel szemben az idősebb generációk 62,5 százaléka tudja készpénzben, hitel nélkül megoldani lakásvásárlását – közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.

Tovább »

Makói sakkozó nyerte a kecskeméti versenyt

2021. október 2-án Kecskeméten az Országos Gyermek és Felnőtt Egyéni Rapid Sakkversenyen 4 fő makói játékos ült asztalhoz. A hét fordulós megmérettetésen 2 x 15 perces időbeosztású játszmák kerültek lebonyolításra.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink