Tovább drágul a tram-train, Szeged és Algyő között új sínek lesznek

Többe fog kerülni, de a tervezett keretet nem fogják túllépni. Ha a 71 milliárd forintos teljes költséget nézzük, akkor a pluszpénz meghaladja az egymilliárd forintot. Ha csak a pályaépítésre fordítható tervezett összeget vesszük alapul, akkor a drágulás 900 millió forint körül alakulhat.

Véletlenül derült ki a drágulás, a Szeged–Hódmezővásárhely közötti vágányzár meghosszabbítására kérdezett rá a szegeder.hu. Ezen a szakaszon ugyanis tavaly április óta pótlóbuszok járnak az építkezés miatt, a lezárást eredetileg az idén, április 25-én oldották volna fel, ez nem történt meg, ezért kereste meg a szegedi portál a MÁV Zrt sajtóosztályát. Innen azt a választ kapták, hogy az év végéig még dolgoznak a vasúti pályán, mivel kiderült, hogy a Szeged–Algyő-szakaszon mégis új síneket fognak beépíteni a tervezett használt sínek helyett.

A HVG megkeresésére azt közölte a NIF Zrt.: a MÁV Zrt. és a leendő üzemeltető szakmapolitikai döntése szerint ezen a szakaszon, ami a beruházással érintett vonal nagyjából felét jelenti, magasabb műszaki tartalom beépítése mellett döntöttek. Azt is írták, hogy ezzel a változással nem lépik túl a rendelkezésre álló keretet, ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy az „új sínek beépítésével kapcsolatos vállalkozói díj növelése nem éri el a teljes beruházási költség 2%-át”.

A 2017-es kormányhatározat alapján a beruházás várható összköltsége több, mint 71 milliárd Ft, melyből a járművek beszerzése 17,62 milliárd Ft, az új járműtelep építése 5,08 milliárd Ft, a különböző nagyvasúti és villamosvasúti pályaépítési munkák pedig 48,64 milliárd Ft-ot tesznek ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink