További 36 millió forintot adott a makói önkormányzat a kórháznak

Tavaly uniós pénzből kezdődött felújítás a makói kórház sebészeti és krónikus belgyógyászati osztályain. A makói önkormányzat támogatására azért van szükség, mert a közbeszerzés után a legjobb ajánlat is magasabb volt, mint a pályázati összeg.

A beruházás meghatározó része a makói sebészeti osztály korszerűsítése és a krónikus belgyógyászati osztály felújítása. A sebészeti részleget teljes egészében felújítják, fürdőszobás kórtermeket alakítanak ki, megújulnak a gépészeti berendezések, új erős- és gyengeáram-hálózatot építenek ki, és kicserélik a homlokzati nyílászárókat. A beruházás végén a két osztály helyet cserél, így a belgyógyászaton korszerű hotelszolgálattal rendelkező részlegben láthatják el a betegeket – közölte tavaly áprilisban a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

Farkas Éva Erzsébet polgármester múlt héten számolt be arról oldalán, hogy tavaly döntöttek arról, az önkormányzat támogatja a kórházfejlesztést a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül. A támogatási összeg első részletét, 30 millió forintot a 2021. évi költségvetésből biztosították. A fennmaradó 36 millió forint támogatási összeg folyósításáról szóló szerződést pedig múlt hét szerdán írták alá dr. Kallai Árpád főigazgatóval és dr. Tiszlavicz László professzorral, a Közalapítvány kuratóriumi elnökével.

A 66 millió forintos pluszra azért van szükség, mert a felújításra a legalacsonyabb ajánlat (466 millió forint) is magasabb volt, mint a rendelkezésre álló pályázati támogatás (460 millió). A munkálatokat a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. végzi.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »