További 36 millió forintot adott a makói önkormányzat a kórháznak

Tavaly uniós pénzből kezdődött felújítás a makói kórház sebészeti és krónikus belgyógyászati osztályain. A makói önkormányzat támogatására azért van szükség, mert a közbeszerzés után a legjobb ajánlat is magasabb volt, mint a pályázati összeg.

A beruházás meghatározó része a makói sebészeti osztály korszerűsítése és a krónikus belgyógyászati osztály felújítása. A sebészeti részleget teljes egészében felújítják, fürdőszobás kórtermeket alakítanak ki, megújulnak a gépészeti berendezések, új erős- és gyengeáram-hálózatot építenek ki, és kicserélik a homlokzati nyílászárókat. A beruházás végén a két osztály helyet cserél, így a belgyógyászaton korszerű hotelszolgálattal rendelkező részlegben láthatják el a betegeket – közölte tavaly áprilisban a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

Farkas Éva Erzsébet polgármester múlt héten számolt be arról oldalán, hogy tavaly döntöttek arról, az önkormányzat támogatja a kórházfejlesztést a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül. A támogatási összeg első részletét, 30 millió forintot a 2021. évi költségvetésből biztosították. A fennmaradó 36 millió forint támogatási összeg folyósításáról szóló szerződést pedig múlt hét szerdán írták alá dr. Kallai Árpád főigazgatóval és dr. Tiszlavicz László professzorral, a Közalapítvány kuratóriumi elnökével.

A 66 millió forintos pluszra azért van szükség, mert a felújításra a legalacsonyabb ajánlat (466 millió forint) is magasabb volt, mint a rendelkezésre álló pályázati támogatás (460 millió). A munkálatokat a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. végzi.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink