További 36 millió forintot adott a makói önkormányzat a kórháznak

Tavaly uniós pénzből kezdődött felújítás a makói kórház sebészeti és krónikus belgyógyászati osztályain. A makói önkormányzat támogatására azért van szükség, mert a közbeszerzés után a legjobb ajánlat is magasabb volt, mint a pályázati összeg.

A beruházás meghatározó része a makói sebészeti osztály korszerűsítése és a krónikus belgyógyászati osztály felújítása. A sebészeti részleget teljes egészében felújítják, fürdőszobás kórtermeket alakítanak ki, megújulnak a gépészeti berendezések, új erős- és gyengeáram-hálózatot építenek ki, és kicserélik a homlokzati nyílászárókat. A beruházás végén a két osztály helyet cserél, így a belgyógyászaton korszerű hotelszolgálattal rendelkező részlegben láthatják el a betegeket – közölte tavaly áprilisban a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

Farkas Éva Erzsébet polgármester múlt héten számolt be arról oldalán, hogy tavaly döntöttek arról, az önkormányzat támogatja a kórházfejlesztést a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül. A támogatási összeg első részletét, 30 millió forintot a 2021. évi költségvetésből biztosították. A fennmaradó 36 millió forint támogatási összeg folyósításáról szóló szerződést pedig múlt hét szerdán írták alá dr. Kallai Árpád főigazgatóval és dr. Tiszlavicz László professzorral, a Közalapítvány kuratóriumi elnökével.

A 66 millió forintos pluszra azért van szükség, mert a felújításra a legalacsonyabb ajánlat (466 millió forint) is magasabb volt, mint a rendelkezésre álló pályázati támogatás (460 millió). A munkálatokat a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. végzi.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

100 éve született Dr. Polcz Alaine, magyar pszichológus, író, a tanatológia (a halál és gyász kutatása) magyarországi úttörője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább olvasom »