Trianoni emlékzászlót készíttet a makói önkormányzat

A veszélyhelyzet adta lehetőséggel élve Farkas Éva Erzsébet saját hatáskörben hozta meg az erről szóló határozatot. Bruttó 133.500 forintba fog kerülni, amit a március elején elfogadott költségvetés tartalmaz.

Az előterjesztés szerint Csongrád megye címerét bejelentési kötelezettséggel használhatják a megye településeinek önkormányzatai – ezt Makó megküldte a Csongrád Megyei Közgyűlés részére.

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján megemlékezést tart az önkormányzat, aminek részeként az évforduló, valamint a névváltoztatás tiszteletére az új megye elnevezést megjelenítő emlékzászlót készíttet.

Az emlékzászló 250-500 mm-es, egyoldalas, függőleges felező osztású. A bal oldali sáv fehér, a jobb oldali kék. A felső részén Csongrád megye címere, az alsón Csanád vármegye címere látható. A közepén ,,Csongrád-Csanád megye 2020. június 4.” felirat helyezkedik el.

A zászló és tartozékai bruttó 133.500 forintba kerülnek, ennek forrását a március ötödikén elfogadott költégvetési rendelet tartalmazza.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »