Úgy szüntették meg a várólistákat, hogy nem lehet megnézni az adatokat

A ,,világszínvonalú” egészségügy újabb ékes bizonyítéka, hogy kevesebb adat jelenik meg a kórházi várólistákról a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján, mint korábban – számolt be a Népszava.

Eddig ugyanis látni lehetett, hogy az egyes műtétekre mennyit kell várni, az adat azonban néhány nappal ezelőtt eltűnt.

NEAK honlapján jelenleg csak az olvasható, hogy az egyes műtétekre hányan várakoznak országosan és térségenként, illetve  hogy az elmúlt hat hónapban átlagosan mennyi volt a várakozási idő az adott műtétre, az azonban a listából nem derül ki, hogy mennyi a műtétre várakozás minimális és maximális ideje. Jelenleg a legtöbben, 883-an csípőprotézis-műtétre várnak.

A Népszava egyébként tavaly augusztusban foglalkozott a várakozási időkkel, akkor a csípőprotézis-műtétekre 6670-en álltak sorba, és azt is lehetett tudni, hogy a maximális várakozási idő hat és fél év volt. Mint akkor írták, a NEAK a járvány előtti években, 2014 és 2020 között összesen mintegy 30 milliárd forintot költött várólista-csökkentő programokra, 2021-ben pedig ötmilliárd forintot.

A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ várólistájáról egy évvel ezelőtt írtunk. Akkor a szürkehályog műtét várólistája 65 napról 193 napra nőtt és 64-en vártak műtétre Makón. A hódmezővásárhelyi székhely intézményben 70 napról 235 napra nőtt a szürkehályog műtét várólistája és 152 beteg várt rá.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink