Úgy tűnik, nincs különösebb oka a hódmezővásárhelyi jegyző távozásának

Az önkormányzat jegyzői állást hirdetett, így több találgatás látott napvilágot, de a város gyorsan közölte a változás okát. Ez még mindig jobb arány mint Makón, ahol a fideszes érában 5 év alatt az ötödik jegyző van hivatalban.

A felröppent hírek másnapján a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata közölte:

Dr. Varga Ildikó jegyző asszony 2019. december 31. napjától távozik a polgármesteri hivataltól, mert megpályázott egy szegedi állást, és meg is nyerte. Gratulálunk neki és sok sikert kívánunk további munkájához! Ugyanakkor gőzerővel keressük az utódját.

A szakember 2018 májusa óta látta el feladatát a hódmezővásárhelyi városházán. Elődje Dr. Korsós Ágnes volt, aki idén októberben mint fideszes képviselőjelölt indult a választáson, de nem nyerte meg körzetét. Ugyanakkor listás helyről bejutott, de nem vette át mandátumát.

A vásárhelyi jegyző-cserét érdekes összehasonlítani azzal, ami egy kisebb városban, a fideszes vezetésű Makón történik. Kicsivel több mint 5 éve vezeti a várost Farkas Éva. Az átvételkor dr. Bánfi Margit volt a jegyző, de csak az első néhány hónapban maradhatott a pozíciójában. Őt dr. Bálint-Hankóczy Beatrix követte. Hosszabb hivatali távolléte alatt hárman is helyettesítették: dr. Szabó Sándor, dr. Turbucz Marietta, majd dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta. Utóbbit véglegesítették, így elmondhatjuk, hogy az öt év alatt az ötödik jegyzővel dolgozik együtt a fideszes polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Nem mer hozzányúlni a Fidesz a 370 forintos euróhoz

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felszólalásában arra emlékeztetett, a Fidesz ellenzékből még 250 forintos eurónál kérdőjelezte meg a kormány teljesítményét, azóta ők viszont több mint száz forintos drágulást vittek végbe, így kiszolgálva külföldi stratégiai partnereik érdekeit, akiknek jól jön a gyenge forint.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább olvasom »