Új alapokra helyezte együttműködését az SZTE és a Givaudan

A Szegedi Tudományegyetem és a Givaudan Hungary Kft. kibővítette eddigi együttműködését. Kedden az egyetem központi épületében írták alá azt a megállapodást, amelynek értelmében további közös kutatási és fejlesztési programokat hajtanak végre, illetve az oktatás területén is fejlesztik a közös képzéseket.

Közös sajtóközleményükben emlékeztetnek, a Givaudan és az SZTE együttműködése majdnem egy évtizedes múltra tekint vissza. A cég évente 6 hallgatót vesz fel gyakornoki programjába és 3 hallgatót részesít Givaudan Pro Talentis ösztöndíjban. Az Alumni Mentorprogramban kilenc szemeszter óta vesz részt a Givaudan.

Az SZTE Öregdiák Szervezete 2016-ban Alma Mater Díjjal jutalmazta a céget, továbbá jelenleg több mint 100 fő SZTE diplomás munkavállalót foglalkoztat. Az SZTE Karrier Irodával szoros partnerségben állnak és az állásbörzék aktív résztvevője. Ezt az együttműködést helyezték 2023. július 4-én új, stratégiai alapokra.

A megállapodást Fendler Judit, az SZTE kancellárja, Kónya Zoltán, az egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, valamint a Givaudan részéről Karkas Mihály, gyárigazgató és ügyvezető látták el kézjegyükkel.

makói gyár vezetője és ügyvezetője is örömét fejezte ki az együttműködés fejlesztését illetően.

,,A mai megállapodás nagyon jó keretet ad ahhoz, hogy olyan speciális projekteket hozzunk létre és vigyünk végig, amelyek egyrészt az egyetem számára plusz információkat és tudást adnak a valós ipari környezetről és annak működéséről, műszaki fejlettségéről. Mi pedig abban látjuk az együttműködés jelentőségét, hogy az egyetemi tudásbázisra építve, további új, innovatív megoldásokkal tudjuk tökéletesíteni a műszaki, technológiai eljárásokat, amelyeknek egy részét már alkalmazzuk”

– mondta el Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. gyárigazgatója és ügyvezetője. 

Az ízesítőanyag és illatanyag ipar piacvezető vállalataként a Givaudan egyedi és innovatív íz és illatanyagokat állít elő a megrendelői számára szerte a világon. A társaság székhelye és gyártóüzeme Csongrád-Csanád vármegyében található, amelynek Makóra telepítésében nagy szerepet játszott az egyetem közelsége is.

(Fotó: SZTE Sajtó)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

123 éve született Németh László (teljes nevén: Németh László Károly) Kossuth-díjas magyar író, esszéista, drámaíró, műfordító, 1998-tól a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink