Zeitler Ádám: a makói védőnői ellátás színvonala nem csökkenhet!

Július elsejével elvették az önkormányzatoktól a védőnői ellátás szervezését. A makói védőnők a szegedi kórházhoz kerültek – hívta fel rá a figyelmet a múlt heti testületi ülésen Zeitler Ádám.

Az önkormányzati képviselő arról beszélt, eddig a béren kívüli juttatásaikat, karbantartási munkákat megoldották az önkormányzat szervezése alatt. Most, a központosított rendszerben nincs rá lehetőség, az eszközök beszerzése is nehezebb lehet az alulfinanszírozottság miatt. Hozzátette,

az ellátás színvonala nem csökkenhet, a Makói Egyesített Népjóléti Intézménynek és az önkormányzatnak figyelnie kell rá, ha változás van, akkor segítséget kell eszközölniük a makói védőnői ellátó rendszerben.

Farkas Éva Erzsébet polgármester szokás szerint próbálta elütni a felvetést. Szerinte a bizalmat azért adjuk meg az új rendszernek, a szakmai irányítás felé ezt a felelősséget, hogy lelkiismeretesen oldják meg. Elmondta, hogy a korábbi önkormányzati iskolák is állami, vagy egyházi fenntartásban működnek.

Mint arról korábban írtunk, a változás értelmében a védőnőknek ezek után is ugyanaz lesz a körzetük, a gondozotti létszámuk, ugyanazokat a feladatokat látják el. Az átszervezés okaként a Országos Kórházi Főigazgatóság népegészségügyért és prevencióért felelős főigazgató-helyettese azt jelölte meg, hogy a jelenlegi széttöredezett helyett egységes munkáltatói háttér jöjjön létre.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »