📷 Új helyszínen ünnepelt a Galamb iskola

A szalagavatóhoz kapcsolódó műsort a Hagymaházban, a vacsorát a Korona dísztermeiben tartotta a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola szombaton. Összesen 58 végzőst köszöntöttek.

– 2013-ban, amikor a Földművelésügyi Minisztérium átvette az iskola fenntartását úgy döntöttünk, hogy a mennyiség helyett a minőség útját követjük. Ez egy jó döntés volt, az iskola egyre jobban összefor a minőségi képzéssel. Makó környékén Európa legjobb termőföldjei terülnek el, ezeket csak minőségi oktatásban tudást szerzett, jól képzett szakemberek tudják megművelni – fogalmazott köszöntőjében Horváth Zoltán.

Az igazgató szerint a megművelés után ezek a szakemberek tudják az asztalunkra tenni a minőségi ételt, amelyet megvásárolhatunk a boltokban, a piacon. Úgy véli, most még többségében a nagy, mennyiségi, jól mutató élelmiszereket vásároljuk meg, aminek a beltartalmi értékét kevésbé ismerjük. Ezen szeretnének változtatni: a végzős tanulók mind egyedi emberek, különböző tudással hagyják el az iskolát, ők lesznek azok, akik dolgos emberekként működtetik a mezőgazdasági termelést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Zajvédő fal épül Makó központjában

4,8 millió forint + áfáért több méter hosszan egy falat épít a makói önkormányzat egy ház kerítése mellé a Hollósy Kornélia utcai parkolóban. Zajvédő fal lesz, akárcsak egy autópálya mellett.

Tovább »

Bilincsben vitték el az apátfalvi roma önkormányzat korábbi alelnökét

Mint arról beszámoltunk, egy társaság petrezselyemmel és fokhagymával csalta az áfát. A NAV videót tett közzé az érintettek elfogásáról. A felvételen látható egyik férfi K.T., aki az apátfalvi roma önkormányzat alelnöke volt, a Fidesz támogatását élvezte a 2019-es választáson, de információink szerint jó ideje már nem nemzetségi képviselő.

Tovább »

Fideszes polgármester: Majd a Fidesz-központ megmondja, hogy a kellemetlen kérdésekre mit kell mondani

Tegnap tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol természetesen Orbán Viktort választották meg a párt elnökének. A tisztújítás során a hazai sajtó több kormánypárti politikust is kérdezett. A XVI. kerület kormánypárti polgármestere, Kovács Péter például meglepően őszinte nyilatkozatot adott, amelyet a 444 szúrt ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink