Új tulajdonosokkal vág neki a szezonnak a Makói FC

A csapatot működtető kft-t Dancsi István és dr. Szabó Ádám vezeti. A cél a bajnoki cím a megyei első osztályban, majd a feljutás az NB3-ba – hangzott el a hétfői szurkolói ankénton Makón.

A Makói Futball Clubot működtető cég ügyvezetője, Csernus Imre közölte: az idei szezonban cél a bajnoki cím, hosszabb távon az NB3-ban egy 5-6. helyes csapatnak lenni és minél több embert a lelátóra csábítani. Kérdésre válaszolva elárulta, hogy új honlap készül és aktívabb lesz a csapat facebook oldala. Az új tulajdonos Dancsi István helyi vállalkozó és dr. Szabó Ádám, hódmezővásárhelyi származású ügyvéd, jelenleg Budapesten él.

A csapat vezetőedzője továbbra is Siha Zsolt, aki egy éve dolgozik itt. A játékosállományról elárulta, hogy távozott Crkvenjakov, Tomisic, Orovecz, továbbá Maksimovic igazolása még itt van, de nem lát rá esélyt, hogy ősszel játsszon, valamint Molnár a kettes csapatban szerepel majd. Szalkai, Babolek és Tamaskó visszatért Makóra és öt fiatal játékos érkezett a SZEOL utánpótlásából, de közülük négyen makóiak: Varga Boldizsár, Molnár Olivér, Horváth Előd, Illés Dániel, Rabecz Valter.

Siha felhívta rá a figyelmet, hogy építkezés lesz a fiatalok érkezése miatt, ugyanakkor közben folyamatosan nyerni kell, hogy teljesüljenek az elvárások. Úgy véli, ingázhat a fiatalok teljesítménye a szezon közben, de megfelelő a keret mennyisége és minősége. Meglátása szerint kevés hely van az országban, ahol ilyen osztályban ilyen szurkolótábor előtt tudnak játszani, ezért megköszönte a Lángszórós Alakulat bíztatását.

Ménesi Gábor évtizedekig volt vezetőként a csapat körül. Úgy látja, az idei év pénzügyileg nehéz lett volna az önkormányzat költségvetése miatt, valamint a koronavírus-járvány még ráadásként közbeszólt, de végül 5 millió forinttal adta át csapatot működtető céget. Régóta abba akarta hagyni, de meglátása szerint most így jó kezekbe került a kft.

Pápay József, a sportesemények állandó résztvevője, korábbi főrendező bízik benne, hogy az új vezetés célkitűzése megvalósul.

Dr. Szabó Ádám kérdésre válaszolva elmondta: az NB2 az NB3-hoz képest nagy lépés anyagilag, nagyobb mint régebben. Nem zárják ki, de nincs betervezve, hogy adott éven belül másodosztályban szerepeljenek.

Czirbus Gábor alpolgármester, a csapat korábbi kapusa szerint Ménesihez hasonló emberekre lenne szükség a magyar labdarúgásban, hogy ,,ez a sportág igazán jól működjön.” Bízik benne, hogy Ménesi azért a jövőben is a csapat mellett lesz. – Személyesen megéltem, amikor futball-láz volt a városban, minden gyermek focizni akart. Ezt az élményt biztosítani kell ma is a gyermekeknek, meg kell adni a lehetőséget minden korosztálynak – fogalmazott.

Az MFC szombaton kezdi a bajnokságot Székkutason 17:30-tól.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink