Újabb kincsek kerültek elő a kiszombori Rónay Tibor-kúria visszaalakítása során

A kúriához az 1970-es évek elején építettek hozzá egy kazánházat. A 14 méter magas kémény és a romos toldalék elbontásával megszabadították az épületet ettől a torz saroktól. Az alap felszedésekor három vödör régi tárgytöredék került elő.

Ezek korát csak becsülni tudják, van közöttük régebbi agyag korsó, üvegtöredék, cserépedény darab, kovácsolt vas szegek és egyéb fémtárgyak. Találtak két címeres pohár töredéket, amelyek eredetét tovább kutatják.

Szinte hihetetlen, hogy pár centivel a beton alatt már faragott tégla boltív részlet kerül elő és az egymás mellett futó, valamikori épületek alapjai bukkannak elő, egymásra épülve. Régi korok, régi épületmaradványai, padlótéglái, egymáson, közöttük a töltött földben pedig az egykor használt tárgyak maradványai törtek felszínre.

Az előkerült tárgyakról készítettek egy fényképsorozatot:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »