Újabb távol-keleti vendégmunkásokat hívna hazánkba a kormány

Harmadik országbeli – vietnámi, indonéz, mongol, fülöp-szigeteki – vendégmunkások magyarországi foglalkoztatását könnyítené meg a kormány egy erről is szóló salátatörvény segítségével – számol be a Népszava.

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről címet viselő javaslatcsomagot május elején nyújtották be, és a héten kerül a parlament elé. 

Az ominózus tervezet lehetővé tenné, hogy a harmadik országbeli állampolgárok minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztül könnyített úton érkezhessenek hazánkba, és akár munkavállalási engedély nélkül is dolgozhassanak itt. A pandémia idején már bevezették átmeneti szabályozásként, most azonban hosszú távra is véglegesség válhat a vendégmunkások mentessége, amennyiben azt a kormány rendeletben is rögzíti majd.

Az, hogy mely munkaerő-kölcsönzők érdemelhetik ki a minősített jelzőt, a lap szerint szintén a kormány döntésének függvénye. László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke úgy látja, az egyszerűsített behozatallal aligha tudnak gátat szabni a munkaerőhiány súlyosbodásának:

Legfeljebb majd néhány munkaerő-kölcsönző vállalkozásnak hoznak jó pénzt a konyhára, de a magyar gazdaság problémáit, a munkaerőhiányt nem oldják meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »