Ujhelyi István: ebben az ütemben 7 évig tartana beoltani a magyar lakosság 60%-át

Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője szombaton, a Facebookon online tartott sajtótájékoztatón közölte: több mint hét évet venne igénybe, ha az elmúlt két hét alatt tapasztalt ütemben oltanák be a magyar társadalom 60 százalékát, ezért a vakcinációt fel kell gyorsítani.

Hozzátette:

ugyanakkor keveset tudni arról, hogy mikor és milyen koordinált szabályok lesznek az oltási igazolványokkal kapcsolatban. Szavai szerint a kormány erről elfelejtett tájékoztatást adni.

Ujhelyi István kifejtette: az Európai Tanács december 10-11-i ülésének záródokumentuma szerint az “oltási bizonyítványokkal kapcsolatban ki kell alakítani egy koordinált megközelítést az EU-ban”.

Ennek előkésztésébe a magyar kormány azóta nem vonta be a szakmai szervezeteket és az ellenzéki pártokat – jegyezte meg. Az ellenzéki politikus felidézte: korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy valószínűleg lesznek ilyen szabályok az EU-ban és Magyarországon is, egy nappal később pedig Orbán Viktor miniszterelnök egy az EU törekvéseivel összhangban lévő digitális útlevél létrehozásáról beszélt.

Hol vannak a részletek, hogy áll a kormányzat ennek előkészítésében? –

tette fel a kérdést Ujhelyi István. Példaként említette az ingázókat, munkájuk vagy tanulmányaik miatt külföldre menőket.

Egyebek mellett jelezte, hogy Nagy-Britanniában egyes felvetések szerint a sportesemények, koncertek, egyes szórakozóhelyek, múzeumok látogatására csak oltási igazolvánnyal lesz lehetséges. Ujhelyi István jelezte, hogy ugyanezekkel a kérdésekkel fordul az Európai Bizottsághoz is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink