Újra Orbán a Fidesz elnöke, a pénzosztástól várja a 2022-es sikert, az hat a szegényekre

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének vasárnap a kormánypárt 29., tisztújító kongresszusán, Budapesten. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A kormányfőt 1061 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek. A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1050 szavazat) Németh Szilárdot (1025 szavazat), és Kósa Lajost (1021), a tisztségről miniszteri posztja miatt leköszönő Novák Katalin helyére pedig Gál Kinga európai parlamenti képviselőt (1040 szavazat) választották meg.

A Fidesz legutóbb két éve, 2019 szeptemberében, az önkormányzati választások előtt tartott tisztújító kongresszust, amelyen Orbán Viktort újraválasztották a párt elnökévé. Akkor Novák Katalint, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot, valamint a tisztségről leköszönő Gulyás Gergely helyére Kósa Lajost választották meg.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy milyen elemei vannak a választási költségvetésnek, amitől nyilvánvalóan a 2022-es újraválasztását reméli, közvélemény-kutatások alapján ugyanis fej-fej mellett áll az összefogás és a kormánypárt. Ennek az osztogatásnak része a nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj teljes kifizetése a választások előtt, a fiatalok szja-mentessége és a szülők szja-visszatérítése, a fegyverpénzek, de azt is ide sorolja, hogy 133 ezer forintra emelik a nettó minimálbért, a garantált bérminimumot pedig 173 ezerre (ezt következetesen bruttóban említi, mert a 200 ezer és a 260 ezer forint jobban hangzik).

A kormányfő olyat is mondott, amiért egy ellenzéki képviselőt minimum meglincselnének a parlamentben és a pártsajtóban, ugyanis szerinte az országban még mindig vannak szegények, még mindig nem születik elég gyermek, és még mindig nincs mindenkinek jó lakása, valamint nem elég se a fizetés, se a nyugdíj.

Mivel ezt több mint tíz év, kétharmados kormányzást követően sikerült elismernie, némileg feleslegesen ugyan, de most újra megígérte, hogy ha nyernek a választáson, felléphetünk a fejlett országok közé.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink