Uniós támogatással újult meg a pitvarosi általános iskola

Egy évvel ezelőtt a polgármester az Európai Bizottság döntése miatt levetette az összes uniós lobogót az önkormányzati intézményekről. Most uniós támogatással, mintegy 483 millió forintból felújították a település általános iskoláját.

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vasárnapi közleménye szerint a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola rekonstrukciója során felújították a tetőt, az aulát, a korábbi szolgálati lakást oktatást szolgáló helyiségekké építették át, és egy bővítménnyel összekötötték az intézmény épületeit.

Az intézmény villamosenergia-igényét részben az újonnan telepített napelemes rendszer fedezi. A projekt során a működéshez szükséges bútorokat – tanári és tanulói asztalokat –, informatikai eszközöket – asztali számítógépeket, monitorokat, szoftvereket , illetve természettudományos szemléltető-, kísérleti- és mérőeszközöket vásároltak. Új nyelvi laborokat alakítottak ki, amelyek a szlovák nemzetiségi nyelv magas színvonalú oktatást teszik lehetővé – írták.

Az iskola Petőfi téri telephelyén játszóudvar épült.

Radó Tibor tavaly a nemzeti kisebbségek jogaiért indult európai uniós aláírásgyűjtés kudarca miatt vetette le az uniós zászlókat. Az Európai Bizottság azzal indokolta a több mint egymillió aláírást összegyűjtő civil kezdeményezés elutasítását, hogy a hatályos jogszabályok és a szakpolitikai intézkedések teljes körű végrehajtása mellett az európai kisebbségek jogai biztosíthatók, illetve azt is megállapították, hogy nincs hatáskörük ezen a téren jogszabály kezdeményezésére.

A polgármester családja is érintett az 1947-es lakosságcserében, de ez akkor a településen élők majdnem 90 százalékát érintette.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink