Utoljára láthatjuk felújítás előtt az Espersit-házat

A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan zseblámpás tárlatvezetés lesz. Június 25-én este utoljára mehetünk be az épületbe a bezárás és a felújítás előtt.

A József Attila Múzeum sikeresen pályázott, így 20 millió forintot nyert a 43 éve, 1979-ben átadott irodalmi kiállítóhely modernizálására. Megújul az épület, a kiállítótér és a tárlat is.

Az Espersit-ház a múzeum irodalmi kiállítótere. Nevét Espersit Jánosról kapta, aki az irodalmi élet és művészetek mecénása volt a városban. A házban megfordult többek között József Attila, Juhász Gyula, Diósszilágyi Sámuel, Vén Emil. Az épületben működő kiállítóterem korabeli kéziratokkal, könyvekkel, fényképekkel, festményekkel és berendezési tárgyakkal fogadja a látogatókat.

A zseblámpás tárlatvezetés június 25-én, 21:30-kor kezdődik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Átvette az elismerést Sisák Tibor és Kiss Irén

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola két pedagógusa tegnap vette át a Tessedik Sámuel díjat, illetve a Miniszteri Elismerő Oklevelet Budapesten a Vajdahunyad Várban, Nagy István Agrárminisztertől – adta hírül az iskola kedden.

Tovább olvasom »