Üzletágaktól szabadulna a Continental, csak a gumiabroncs és a műanyag maradna

A makói gyárat is érintheti a Continental tervezett átszervezései. Egyelőre még csak vizsgálják a lehetőséget, de a legmagasabb szinten is támogatott a koncepció, mely szerint a Continental a jövőben gumiabroncsokra és a műanyaggal foglalkozó részére összpontosítana.

Az autopro.hu cikke szerint Wolfgang Reitzle, a Continental Felügyelő Bizottságának elnöke azt vizsgálja, hogyan lehetne a Continental tevékenységét a gumiabroncsgyártásra fókuszálni. Szerinte a nyereséges gumiabroncs-részlegnek és a Contitech műanyag részleg üzletágána kell tovább működnie. A Conti vezérigazgatója, Nikolai Setzer támogatja a projektet.

A Contitechből csak az rész maradna, ami nem az autóiparra irányul, tehát az átszervezés első lépése a Contitech kettéválasztása lesz.

A Continental vállalati struktúrájának változásáról már régóta keringenek a pletykák. A Contitech divízióban a Conti többek között autóipari tömlőrendszereket gyárt, de szállítószalagokhoz és egyéb ipari alkalmazásokhoz is gyárt műanyag alkatrészeket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink