? Vadászati kiállítás lehet, szalagavatók nem?

A jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita ezt a kérdést tette fel az Országgyűlés hétfői ülésén. Érdemi válasz nem érkezett rá a kormánytól.

Az érettségi előtt álló fiatalok izgatottan várják a tanév egyik legfontosabb eseményét, a szalagavó bált. A legtöbb helyen lefixálták az időpontokat és a helyszíneket. Azonban múlt héten meghosszabították a veszélyhelyzetet, így fenntartva a szabályozásokat a közösségi rendezvényekre – fejtette ki Potocskáné. Elmondása szerint szülők kérdezték tőle, ha lehet vadászati kiállításon kóvályogni, akkor milyen veszélyhelyzet keletkezik a sportcsarnokokban, ahol a diákok előadják a keringőt és feltűzik nekik a szalagot? Hogy-hogy ezeket a rendezvényeket nem mentesítették eddig? Már másfél évet elvettek ezektől a diákoktól – fogalmazott felszólalásában.

Erre Rétvári Bence államtitkár ,,válaszolt„. Arról kezdett el beszélni, hogy a járvány ellen a legfontosabb védekezés az oltás, a 18 év alattiak oltásába is belekezdtek, az egyes országok védekezését bemutató felmérésében pedig Magyarország a második helyen szerepel és a pedagógusok között nagyon magas az átoltottság. Szerinte nem oltásellenes határozatokat kellene a parlament elé beterjeszteni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »