Vadászkiállítás helyett az állatvédőket támogatná a Jobbik

Törvényi szigorításra, országos ivartalanítási programra és egy nagyszabású menhelyrehabilitációs programra lenne szükség az állatvédelem területén – fejtette ki oldalunknak Olasz Lajos.

A Jobbik makói elnöke szerint ha legalább a fentieket megvalósítaná a kormány, akkor egy olyan rendelkezés születhetne meg, ami 30 év után végre megnyugtatóan rendezné az állatok jogait.

Hozzátette, eddig a születendő állatvédelmi törvénnyel és intézkedésekkel kapcsolatban nem sok mindent láttunk, pedig hétről hétre jönnek a brutálisabbnál brutálisabb hírek az állatkínzásokról.

Olasz Lajos szerint abszurd, hogy a kormány vadászkiállításra 60 milliárd forintot költ el, míg az állatvédők feláldozzák az autójukat, az életüket, fizikálisan kockáztatják a testi épségüket az állatok védelméért – ezt a folyamatot meg kell fordítani, több állami támogatást kell adnia a civil szervezeteknek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »