Vádat emeltek a battonyai nők ellen, akik begyógyszereztek egy férfit, majd kirabolták

A Battonyai Járási Ügyészség társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy negyvenkilenc éves és egy huszonnégy éves battonyai nő ellen, akik májusban a saját otthonában gyógyszereztek be egy férfit Battonyán azért, hogy elvegyék az értékeit – közölte az ügyészség.

A vád szerint a két nő 2019 májusában egy háztartásban élt. 2019. május 7-én a huszonnégy éves nő közölte az idősebb társával, elmegy a sértetthez és pénzt kér tőle kölcsön. Az idősebb nő arra kérte, hogy a sértettet itassa le, vagy keverjen az italába gyógyszert, hogy elaludjon, és így a férfi lakóházában található értékeket el tudják tulajdonítani. Ebbe a fiatalabbik nő beleegyezett,

idősebb társától átvett két szem összezúzott gyógyszert, amit az este során a sértett italába kevert. A férfi rövid idő elteltével elaludt és öntudatlan állapotba került.

A fiatalabb nő ekkor felhívta társát, aki a helyszínen megjelent, majd a két nő kutatást végzett a házban. A két vádlott 170.000.-Ft értékben tulajdonított el készpénzt és különféle használati tárgyakat a sértettől, így mobiltelefont, botmixert, talpmasszírozó gépet, öngyújtót, svájci bicskát, vérnyomásmérőt, ágynemű-garnitúrát.

A fiatalabb nő büntetlen előéletű, de az idősebb többször állt már bíróság előtt, különös visszaeső; mindketten letartóztatásban várják az ítéletet.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság mindkét nőt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze őket a sértettnek okozott kár megtérítésére. Az eljárás a Battonyai Járásbíróságon folytatódik.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Átvette díszpolgári címét Martonosi György

A múlt héten méltó körülmények között adták át Dr. Martonosi Györgynek a „Maroslele Díszpolgára” címet, valamint Gazdag Istvánnak a „Maroslele Községért” címet. Kitüntetésükről a képviselő-testület még szeptemberben döntött. Az elismeréseket a Lelei Napok keretein belül szerették volna átadni, de sajnos azon nem tudtak részt venni.

Tovább olvasom »