Vádat emeltek a makói nő ellen, aki kifosztott egy beteg, idős asszonyt

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki 2020 januárjában egy súlyos beteg, idős nőt fosztott ki, kihasználva mozgáskorlátozottságát – adta hírül honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2020. január 9-én, egy helybeli bolt előtt található kerékpártárolónál, a sértett kerékpárjára felszerelt kosárban levő, nyitott bevásárlótáskából ellopott egy pénztárcát a benne levő 2.500 forinttal, utalványokkal, bankkártyákkal, személyi igazolvánnyal és egyéb okmányokkal. A vádlott kihasználta azt, hogy a sértett lehajolt a biciklije hátsó kerekéhez azért, hogy a lakatot kinyissa. A súlyos beteg, nehezen mozgó sértettet a vádlott már a boltban kifigyelte, követte és kihasználta azt, hogy állapotából adódóan esélye sem volt a vádlottat bármilyen módon is visszatartani a bűncselekmény elkövetésétől.

A sértettnek okozott kár az eljárás során lefoglalással és a részére történő kiadással megtérült.

A járási ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink