Vádat emeltek egy férfi ellen, aki éveken keresztül firkált össze szegedi épületeket

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli fiatal férfival szemben, aki 2018. év eleje és 2020. márciusa közötti időszakban Szeged belterületén közel 30 társasházat és egyéb más épületet fújt le festékszóróval.

A vádirat szerint az elkövető 2018. elejétől 2020. március 25. napjáig festékszóróval „BUD” feliratot fújt jellemzően társasházak falára. Mindezeken túlmenően előfordult, hogy garázsajtókat, üvegablakokat, lépcsőházi falakat, átjárókat, boltok ajtajait és egy bankbejáratot is lefújt hasonló módszerrel és felirattal. A sértetteknek okozott kár 500 – 175.000 forint közötti.

A járási ügyészség a fiatalt 30 rendbeli falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétségével vádolja, és azt indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés meghozatalával közérdekű munka büntetést szabjon ki.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszeg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink