Vádat emeltek egy férfi ellen, aki éveken keresztül firkált össze szegedi épületeket

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli fiatal férfival szemben, aki 2018. év eleje és 2020. márciusa közötti időszakban Szeged belterületén közel 30 társasházat és egyéb más épületet fújt le festékszóróval.

A vádirat szerint az elkövető 2018. elejétől 2020. március 25. napjáig festékszóróval „BUD” feliratot fújt jellemzően társasházak falára. Mindezeken túlmenően előfordult, hogy garázsajtókat, üvegablakokat, lépcsőházi falakat, átjárókat, boltok ajtajait és egy bankbejáratot is lefújt hasonló módszerrel és felirattal. A sértetteknek okozott kár 500 – 175.000 forint közötti.

A járási ügyészség a fiatalt 30 rendbeli falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétségével vádolja, és azt indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés meghozatalával közérdekű munka büntetést szabjon ki.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszeg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »