Vádemelés: lőfegyvert árult a Mars téri pályaudvaron

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki idén áprilisban Szegeden egy tűzfegyvert adott el ismerősének – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a férfi 2020. április 10-én a kora délutáni órákban találkozott össze egy alkalmi ismerősével Szegeden, a Mars téren. A találkozó során felajánlotta ismerősének, hogy 4000 forintért elad neki egy német gyártmányú pisztolyt. A megegyezés és a pisztoly átadását követően együtt elindultak, de még a buszmegállóban a vevő a fegyvert többször elővette, nézegette, hol a nadrágja első, hol pedig hátsó részébe tette. A megállóban várakozók közül többen észrevették a vádlottak tevékenységét és értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök a két férfit a közeli utcákban igazoltatták, előállították, majd őrizetbe vették.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a pisztoly lőfegyvernek minősül, tartása engedélyköteles, mellyel a vádlottak egyike sem rendelkezett.

A járási ügyészség a két férfival szemben lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat.  A vádlottak többszörösen büntetett előéletűek, egyikük ráadásul visszaesőként követte el a vád tárgyává tett cselekményt.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink