Van, aki idén nem a Mikulásnak, hanem Orbán Viktornak írt levelet

,,Apukám Ausztriában dolgozik egy csomagoló-üzemben, anya már mondta, hogy nem tud majd hazajönni, mert kell a pénz. A nagytesóm sem lakik velünk, ő Budapesten tanul. Ő még nem tudja, mi lesz karácsonykor, mert az albérlete nagyon drága és a vizsgái között dolgoznia kell. A nagyi egy éve vár már egy műtétre, amit nem tudnak megcsinálni a kórházban” – dr. Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselőjének bejegyzésében minden benne van. A levelet egy rejtélyes Cs. írta.

Kedves Miniszterelnök bácsi!

 

Anyukám azt mondta, idén Miniszterelnök bácsinak írjak inkább levelet és ne a Mikulásnak. Én nem kérek semmilyen játékot, csak hogy a családom együtt lehessen karácsonykor. Anya szerint ez lehetetlen, de azt is mondta, ha valaki tud csodát tenni, akkor az a Miniszterelnök bácsi.

 

Apukám Ausztriában dolgozik egy csomagoló-üzemben, anya már mondta, hogy nem tud majd hazajönni, mert kell a pénz. Sajnos a házunkon amiben lakunk, devizahitel van, apa azért dolgozik ott, mert itthonról nem tudnánk kifizetni a törlesztőt. Anya azt mondja, most inkább kint marad apa, hogy máskor már itthon tudjon lenni velünk. Nem nagyon értem mi az a kamat, de ha tudna segíteni Miniszterelnök bácsi eltüntetni azt, boldog lehetne a családom.

 

A nagytesóm sem lakik velünk, ő Budapesten tanul. Ő még nem tudja, mi lesz karácsonykor, mert az albérlete nagyon drága és a vizsgái között dolgoznia kell majd, hogy ki tudja fizetni. Vele lehet a legjobbakat játszani, nagyon fog hiányozni. Jó lenne, ha Miniszterelnök bácsi neki is tudna segíteni kifizetni a drága albérletét. Vagy nekem úgy is jó, ha fel tetszik venni helyettes-államtitkárnak. 22 éves és joghallgató.

 

A nagyi egy éve vár már egy műtétre, amit nem tudnak megcsinálni a kórházban náluk, emiatt nem tud felszállni a buszra, nekünk meg nincs pénzünk elmenni hozzá. Anya azt mondja, ha most megműtenék, talán felépülne karácsonyra, de csoda kellene ahhoz, hogy sorra kerüljön. Nem szeretném ha egyedül lenne, mi legalább itt vagyunk anyával egymásnak, de neki rajtunk kívül nincs senkije. Szuper lenne, ha a Miniszterelnök bácsi le tudná rövidíteni a várólistát, a kórházban pedig biztos örülnének néhány pár gumikesztyűnek és egy-két WC-deszkának is a nővérkék.

 

Nagyon szomorú vagyok ezek miatt, de anya szerint vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévő családok is. Bár nagyon magányos vagyok, hiányoznak a családtagjaim, de tudom hogy igaza van. Osztálytársaméknál például hideg van otthon, ha Miniszterelnök bácsi tudna nekik tüzifát küldeni, az nagyon jó lenne.

 

Tudom Miniszterelnök bácsi körül sok olyan ember van, akinek nincsenek ilyen kívánságai, de abban a faluban amelyikben én lakom, lassan mindenki ilyen helyzetben van. Nagyon nagy szükség lenne egy olyan hatalmas emberre itt, mint Miniszterelnök bácsi.

 

Remélem elolvassa a levelem,
Cs.

– írja a bejegyzés. Sajnos ahhoz, hogy Cs. kérései teljesüljenek, egy nagyon nagy karácsonyi csoda kellene.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink