Varga Mihály szerint a kormánykritikus médiumok vannak többségben

Saját közösségi oldalán fakadt ki Varga Mihály pénzügyminiszter, mert Wopke Hoekstra holland pénzügyminiszter a De Volkskrant című napilapnak azt nyilatkozta, hogy Magyarországon korlátozzák a sajtószabadságot.

Varga Mihály szerint a holland miniszternek alaposabban át kéne tekintenie a magyar média helyzetét és a sajtóra vonatkozó szabályozást, ugyanis a magyar jogszabályok – állítása szerint – biztosítják a sajtó széleskörű szabadságát.

„A médiumok piaci alapon működnek, a kormánynak pedig sem joga, sem szándéka nincs arra, hogy ezekbe a viszonyokba beavatkozzon”

– tette hozzá a pénzügyminiszter, aki többek között arra hivatkozott, hogy a legtöbb embert elérő sajtóorgánumok inkább kormánykritikusak, és mint azt állítja „valamennyi objektív elemzés azt mutatja, hogy Magyarországon a kormánykritikus médiumok piaci részesedése jóval meghaladja az ötven százalékot.” Arra nem tért ki Varga, hogy milyen objektív elemzésre hivatkozva állítja ezt. 

A pénzügyminiszter megjegyezte, hogy a magyar kormány tisztában van vele, hogy ,,rendszeresen jelennek meg álhírek a magyar sajtószabadság helyzetével kapcsolatban“, ezért bízik abban, hogy a jövőben a holland miniszter inkább hiteles forrásokból tájékozódik majd. 

❗️ A holland pénzügyminiszter valótlan állítást fogalmazott meg a magyar sajtószabadságról egy néhány nappal ezelőtti interjújában. A félrevezető nyilatkozatra levélben reagáltam. 👇

Közzétette: Varga Mihály – 2021. március 4., csütörtök

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink