Vascsővel és gázpisztollyal támadtak egymásra egy megyebeli kisvárosban

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik a gyanú szerint péntek éjjel rendezték erőszakosan nézeteltérésüket – olvasható az ügyészség honlapján.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak egyike három társával személygépkocsival megjelent 2021. január 22. napján, röviddel éjfél után az egyik megyebeli kisvárosban lakó másik gyanúsítottnál. A két férfi között korábban egy autóvásárlásból eredő nézeteltérés volt. A férfi, miután észlelte a háza körül kis sebességgel köröző autót, egy vascsövet vett magához, odalépett az autóhoz, melyre több alkalommal ráütött. Az ütések következtében a gépkocsi több ablaka kitört, karosszériája megsérült és abban mintegy 150.000.-Ft-os kár keletkezett. A vascsővel való bántalmazás után a férfi odalépett az autóhoz, kinyitotta a jobb oldali első ajtót, melyre válaszul az autót vezető férfi a gépkocsiba bekészített és abban elhelyezett működőképes, lőfegyvernek látszó gáz-riasztó maroklőfegyvert magához vette és azzal legalább két lövést adott le a másik gyanúsítottra.

A gyanúsítottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A helyszínre érkező rendőrök mindkét gyanúsítottat előállították. Az előállítás során elrendelt mintavétel

a vascsővel bántalmazó férfi vonatkozásában amfetamin fogyasztását mutatta ki.

A rendőrség az autót vezető férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével, míg a vascsővel támadó gyanúsítottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, rongálás vétségével és kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsította meg.

A főügyészség mindkét gyanúsított esetében a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt letartóztatásuk egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott és mindkét férfi letartóztatását elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben mindkét gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentett be.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »