Védettségi igazolvánnyal és legalább FFP2-es maszkban látogathatunk a makói kórházban

Honlapján tette közzé a látogatási szabályokat a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ. Mint az ismert, hétfőtől feloldják a kórházak látogatási tilalmát.

A dr. Kallai Árpád igazgató által aláírt tájékoztató a következő szabályok betartását kéri:

 • A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel rendelkezzen, amely a 18 év alattiakra is vonatkozik. A védettségi igazolvány személyazonosító igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes.
 • A látogatás feltétele továbbá, hogy a látogató a látogatás rendjének betartásához szükséges nyomtatványt a belépéskor kitöltse és aláírja. A nyomtatvány alapján a portaszolgálat munkatársa tölti ki a látogatás engedélyezhetőségére vonatkozó részt, amennyiben a látogatás engedélyezett, a kitöltött és a portaszolgálat által is aláírt engedéllyel kell a látogatónak a betegellátó osztályon jelentkeznie, ahol az engedélyt a személyzet részére le kell adnia! Az engedély mindig az adott napra szól, minden új látogatáskor új engedélyt kell igényelni.
 • Egy beteghez naponta csak egy látogató mehet be.
 • A látogatóknak mindvégig 3 rétegű sebészi, vagy FFP2-FFP3, vagy ezzel azonos besorolású maszkot kell viselniük az intézmény teljes területén így az udvaron is.
 • Amennyiben a látogatott betegünk önállóan, biztonságos helyváltoztatásra képes kérjük, hogy látogatáskor szíveskedjünk a kórtermen kívüli területeket, kedvező időjárási viszonyok esetén az intézmény udvarát előnyben részesíteni.
 • A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek nem látogathatók, kivéve súlyos állapotban lévő beteg, kiskorú, szülő nő (vajúdás és a szülés alatt), a vallásgyakorlás céljából jogosult személy.
 • Romlandó élelmiszert a páciensek részére behozni tilos.
 • Kérik az alábbi látogatási időtartamok, pontos és következetes betartását:
  Hétfőtől-szombatig: 16:30 – 17:00
  Vasárnap: 10:00 – 11:00
  Ünnepnapokon a naptári napnak megfelelően.
  Gyermekosztály: naponta 15:00 – 18:00.
  Sürgősségi betegellátó osztály: naponta, a 8.00-20.00 óráig terjedő időszakban folyamatosan a műszakvezető orvossal történt előzetes egyeztetést követően, annak engedélyével.

Frissítés: Már péntektől lehet látogatni

Kásler Miklós miniszter és Galgóczi Ágnes közölte, a pünkösdi hétvégére való tekintettel hétfő helyett már a pénteki naptól részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább »

A nap idézete

164 éve született Benedek Elek, magyar újságíró, író, országgyűlési képviselő, „a nagy mesemondó”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Lángszórós Alakulat: milliók mentek el városi rendezvényekre, de a Makó FC tönkretevői bujkálnak

Eddig úgy gondoltuk, hogy nem feladatunk a politikába beleszólni, de a politika beleszólt a csoport életébe. Sajnos városunk vezetése nem képes felelősséget vállalni, sem önállóan dönteni olyan kérdésekben, melyek meghatározzák a városban élők jövőjét – fogalmaztak oldalukon a makói Lángszórós Alakulat tagjai.

Tovább olvasom »