Végrehajtandó börtönt kértek a szegedi ittas vezetőre

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén augusztusban korábbi jogerős elítélése és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett alkoholfogyasztását követően – olvasható az ügészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus 29-én éjfél körül közlekedett Szeged belterületén az általa vezetett személygépkocsival. A szolgálatot teljesítő helyi rendőröknek gyanús lett az autó bizonytalan úttartása, ezért igazoltatták a férfit. Az ellenőrzés során megállapították hogy a vádlott szeszes italt fogyasztott, bűncselekményi értékhatárt meghaladó mértékű ittas állapotot eredményező mértékben.

A vádlott a cselekményt a korábban vele szemben hasonló jellegű cselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből való feltételes szabadságra bocsájtás és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követte el.

A járási ügyészség a vádlottal szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat, amelyet különös visszaesőként követett el. A vádiratában a járási ügyészség a vádlott előéletére és személyében rejlő társadalomra veszélyességre is figyelemmel végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, a járművezetéstől eltiltás mellett.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink