📷 Vélhetően nyert a Maros-parti turista útvonal pályázata

Nem hivatalos, de a Makói Természetbarát Sportegyesület számításai szerint ők kapták a legtöbb korongot a Tesco támogatói pályázatán. Ehhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdettek, melynek eredményhirdetése és kiállításmegnyitója hétfőn volt a Hagymaházban.

Megnyitójában Botlik Anita (Fidesz) önkormányzati képviselő ismertette az előzményeket. A Tesco kiírt egy pályázatot civil szervezetek támogatására tavaly. A Makói Természetbarát Sportegyesület azt találta ki, hogy létrehoznak egy turista útvonalat a Maros parton Makó, és Apátfalva között az ártérben, ahol jelenleg egy vadcsapás van, meglévő, részben tönkrement tanösvénnyel. A Körös-Maros Nemzeti Park és a Tesco előzsűrije is támogathatónak találta az ötletet, így bejutottak a második fordulóba, ahol két hódmezővásárhelyi pályázattal versenyeztek.

Hajdu Gábor, az egyesület vezetőségi tagja oldalunknak adott interjújában elmondta: hivatalos nincs lezárva a szavazás, ez március elején lehet, de számításaik szerint győztek. Majdnem 15 ezer szavazatot kaptak, a másodikat 3 ezerrel előzték meg. Elárulta, ha hivatalos lesz, bejárják újra az útvonalat, elkészítik a terveket, a költségvetést újra, amihez most ezt 400 ezer forintot kaphatják. Az elképzelések szerint felfestik újra a turistajelzéseket, prospektusokat, térképeket nyomtatnak és telefonos alkalmazás is készül.

,,Ez egy félkész útvonal. Gazos, girbe-gurba, nincs rendes nyomvonal, mert ha kidől egy fa, akkor már kerülni kell. Ezért gondultuk, hogy rendbe kell hozni. Továbbá ami van Makó környékén turista útvonal, az a töltésen megy Szegedtől Nagylakig. Nyáron elég nehéz hőségben végigjárni, ezért ezt bevisszük a vízpartra inkább”

– indokolta, hogy miért ezt az útvonalat választották ki.

Amikor kiírta a pályázatot Tesco, akkor javasolták hogy legyen grafikai rész is benne. Az egyesületnél úgy vélték, hogy a gyerekek a legjobb grafikusok. Született egy mese, róluk rajzoltak a gyerekek, illetve van aki a Maros-parti élményeit örökítette meg.

A pályázatra 44 rajz érkezett a Makói Általános Iskola Bartók tagintézményéből, a Szikszai György Református Általános Iskolából és a Földeáki Návay Lajos Általános Iskolából. Az alsó- és felső tagozatosokat külön zsűrizték és voltak különdíjasok. A munkákat Kiss Jenő Ferenc szobrászművész, Bertus Barcza Anikó művésztanár és Kolumbán Katalin gimnáziumi tanár értékelre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink